Idén is segíti az Igazgyöngyöt a Budapest Bábszínház

2018 november 25. vasárnap, 10:14

Hagyományt teremt a Budapest Bábszínház: idén is gyűjtést szerveznek a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány számára. Ismét ládákat helyeznek el a színház előcsarnokában, hogy a munkatársak és nézők segítségével megtöltsék őket könyvekkel, rajzeszközökkel, játékokkal. Remélik, ezúttal is sok segítőszándékú ember csatlakozik a kezdeményezéshez.

Mohácsi Barbara rajza

Mohácsi Barbara rajza

A Gingalló című előadás Szalóki Ági dalaival a bemutató óta nagy népszerűségnek örvend. Nem véletlenül, hiszen látványvilága a repertoár talán legkülönlegesebbje: a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Intézmény tanulóinak rajzaiból készült. A bemutató előtt a választást a rendező, Ellinger Edina így indokolta: „Szerettük volna felhívni a figyelmet arra a kiemelkedő szakmai munkára, amely az Igazgyöngy Alapítványban folyik. Az L. Ritók Nóráék által vezetett művészeti képzés Magyarország legszegényebb, legkilátástalanabb részein élő gyerekeknek ad hitet és önbizalmat a művészi önkifejezés lehetőségén keresztül.”

Tóth Brigitta rajza

Tóth Brigitta rajza

A kreatív gyerekek munkáinak bemutatása mellett tavaly karácsonykor sikeres gyűjtést is szerveztek, ebből szeretnének hagyományt teremteni és idén folytatni a kezdeményezést. A nézők segítségével szeretnék szebbé tenni a gyerekek számára az ünnepet: ezúttal is első sorban könyveket, rajzeszközöket, játékokat, és édességet gyűjtenek. Az ajándékokat december 1-jétől december 13-ig, minden nap 10 és 18 óra között várják a színház előcsarnokában elhelyezett ládákba, hogy december 14-én az alapítvány elvihesse Berettyóújfalu és környékére a rászoruló gyerekek karácsonyfája alá.