Margó aukció – Írók portréira licitálhatunk

2018 december 03. hétfő, 9:14

Idén először hirdet nyilvános jótékonysági aukciót a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár szervezőcsapata azzal a céllal, hogy kortárs magyar irodalmat juttasson el tizenöt középiskolába. A december 5-i évzáró eseményen a Trip Hajón tizenkét íróportrét árvereznek el, fellép Boldizsár Ildikó, Cserna-Szabó András, Kemény István, Kemény Zsófi, Németh Gábor és Simon Márton.

A 2011-ben alapított Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár célja a kezdetek óta az olvasás népszerűsítése, a tavaszi és őszi rendezvények mellett ezért indították el többek között a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat és a Margó.fm nevű irodalmi mobilalkalmazást.

“A Margót a kortárs magyar irodalom és az olvasás szeretete miatt hoztuk létre, de közös üggyé vált, az idei két rendezvényünkön már huszonötezren fordultak meg. Fontosnak tartjuk, hogy mások életét is megváltoztathassa egy-egy könyv, ezért juttatjuk el tizenöt középiskolába a margós könyvcsomagot” – mondta Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója.

December 5-én a jótékonykodók Beck Zoltán, Boldizsár Ildikó, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Kemény István, Kemény Zsófi, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Szabó T. Anna, Tolnai Ottó, Tompa Andrea portréjára licitálhatnak, hogy egy fontos ügyet támogassanak.

A támogatói jegyekből és az aukción befolyt összegből a Margó szervezői a Magyar Irodalomtörténeti Társaság szakmai támogatásával éskönyvkiadói és -kereskedelmi partnerek bevonásával könyvcsomagokat állítanak össze, amelyeket 2019 év elején juttatnak el 15 budapesti és vidéki középiskolának.

Fotó: Valuska Gábor / Margó Irodalmi Fesztivál

Fotó: Valuska Gábor / Margó Irodalmi Fesztivál

MARGÓ AUKCIÓ 2018
Jótékonysági est
2018. december 5. 19:00-22:00
Trip hajó (1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló)

Program:
19:00 Nagyon sajnálom – Nádas Péter memoárja (dokumentumfilm)
20:00 Jótékonysági aukció