Itt a Nagy Dráma Kihívás, a drámákat népszerűsítő játék

2018 december 06. csütörtök, 20:59

Szeptember 1-én indult a Nagy Dráma Kihívás, a drámákat népszerűsítő játék. A résztvevők feladata csupán annyi, hogy 12 hónap alatt elolvassanak 12 drámát, melyekhez különböző szempontokat adnak meg a szervezők.

Az aktuális tematika mindig az adott hónap első napján kerül megosztásra, így 28-31 nap áll rendelkezésre, hogy a játékban résztvevők teljesítsék a kihívást.

A játékot elismert színészek, színházi emberek is népszerűsítik, az ő ajánlásukkal veszi kezdetét minden hónapban az aktuális kihívás. Minden hónap végén kisorsolásra kerül egy, az adott kategória dráma-nagykövete által felajánlott tárgynyeremény, de érdemes a kihívás mind a 12 hónapját teljesíteni, ugyanis a játék végén nagyobb értékű nyereményre számíthatnak azok, akik mindvégig játszottak.

A kihívás jelenleg a negyedik fordulónál tart, de természetesen, még most is lehet csatlakozni a játékhoz, továbbra is várják a jelentkezőket, hiszen a lényeg, hogy a 12 drámát egy év alatt olvassák el a részvevők, az ütemezés az olvasóra van bízva.

Dráma-nagykövetként az alábbi színészek csatlakoztak a kihíváshoz, vagyis ők tizenketten osztják meg kedvenc drámájukról a véleményüket: Kovács Patrícia (Orlai Produkciós Iroda) Kováts Adél (Radnóti Színház), Lovas Rozi (Radnóti Színház), Nádasi Veronika (Budapesti Operettszínház), Peller Anna (Budapesti Operettszínház), Szilágyi Csenge (Vígszínház), Galambos Attila (író, műfordító), Király Dániel (Vígszínház), László Zsolt (Radnóti Színház), Pál András (Radnóti Színház), Schmied Zoltán (Centrál Színház), Vecsei H. Miklós (Vígszínház).

Eddig négy kategóriát hoztak nyilvánosságra: kortárs magyar dráma (szeptember), egy olyan dráma, amit színházban is látott az olvasó (október), francia dráma (november), klasszikus magyar dráma (december).

Hogyan lehet jelentkezni? Három platformon: Facebookon, Instagramon és a Moly oldalán. A Facebookon csak lájkolni kell az oldalt, majd a rögzített bejegyzések alatt véleményezni a választott és elolvasott drámát, az Instragramon fel kell tölteni egy fotót #nagydramakihivas hashtaggel, amin megjelenik a könyv, a Moly oldalán pedig be kell jelölni, ha valaki részt kíván venni a játékban, illetve el kell küldeni az olvasás linkjét a szervezőknek hozzászólásban.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/nagydramakihivas/

Instagram: https://www.instagram.com/nagydramakihivas/

Moly.hu: https://moly.hu/kihivasok/nagy-drama-kihivas