Varga Klári és Kálloy Molnár Péter lesz a karácsonyi Törzsasztal vendége

2018 december 22. szombat, 13:28

December 25-én látható a Törzsasztal kulturális talkshow 80. adása a Fix Tv-ben. Az ünnepi műsor vendégei: Varga Klári és Kálloy Molnár Péter színművészek. Kálloy betegsége után először látható a képernyőn.

2015-ben indult a Törzsasztal című műsor, amelynek szerkesztő-műsorvezetője, Szabó Zoltán Attila maga is színházi ember, hiszen színdarabot írt (Gershwin szerelmei), a Legendák nyomában-estek rendezője, valamint Zöld Csabával, a József Attila Színház színművészével zenekart is alapított Talány Akusztik néven.

A Törzsasztal állandó partnere Dúzsi Tamás, az év bortermelője (2014) díj győztese, aki Babits művészetének nagy rajongója, s olykor fellépéseket is vállal a Magyarországi Szerb Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör előadásain, irodalmi estjein.

Szabó Zoltán Attila, Kálloy Molnár Péter / Fotó: Fazekas Bence

Szabó Zoltán Attila, Kálloy Molnár Péter / Fotó: Fazekas Bence

A sorozat bevallottan közszolgálati tartalommal bír egy kereskedelmi médiakörnyezetben, ami vitathatatlanul egyedivé teszi a programot. Néhány név, akik már visszatérő vendégek a Törzsasztalnál: Zséda, Keszei Bori, Lukács Sándor, Ujréti László, Papp János, Rusz Milán, Szilágyi Tibor, Kubik Anna.

A december 25-i adás érdekessége, hogy ezúttal két, egykor a Színművészeti Főiskolán egy évfolyamra járó, s jelentős közös sikereket megélő színész találkozott a műsornak helyet adó Alexandra Pódiumon. Ráadásul mindketten „Ady-függők”, így nem véletlen, hogy az ünnephez méltó verseket választottak a jövőre száz éve elhunyt költőgéniusztól: Varga Klári a Kis, karácsonyi éneket, míg Kálloy Molnár Péter Az Úr érkezését mondja/énekli el.

Varga Klári / Fotó: Fazekas Bence

Varga Klári / Fotó: Fazekas Bence

A 80. Törzsasztal – ahogyan a korábbi műsorok is – a debütáló adás (2018. december 25, 20:40) bemutatása után néhány órával már hozzáférhető lesz a legnagyobb videómegosztó portálon. Természetesen az ART Mozi videórovat is bővül az interneten, hiszen a műsorban elhangzó irodalmi művek, dalok, improvizációk sora évek óta gazdagítják a világhálón fellelhető kulturális tartalmakat.