A Premier próbája után köszöntötték Eszenyi Enikőt a Vígben

2019 január 12. szombat, 14:18

Január 11-én ünnepelte születésnapját Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, akit a társulat nevében Hegedűs D. Géza köszöntött a legendás hírű Premier című amerikai film első hazai színpadi változatának próbája után.

Eszenyi Enikő és Hegedűs D. Géza / Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Eszenyi Enikő és Hegedűs D. Géza / Fotó: Szkárossy Zsuzsa

John Cassavetes a New York-i filmiskola legizgalmasabb alkotója, az amerikai filmművészet egyik megújítója. Személyes hangvételű, költői filmeket és közben állandó társulatával színházi előadásokat rendezett, amelyekben mint színész is játszott.

Eszenyi Enikő  John Cassavetes: Premier c. drámájában élete egyik legnagyobb főszerepére készül. Ő alakítja az ünnepelt színésznőt, Myrtle Gordont, akinek történetén keresztül sokat megtudhatunk a sztárok belső küzdelmeiről, a színházi világról, a művészlétről, a sikerek feldolgozásáról, és a bukástól való félelmekről. Mindezt pátosz nélkül, hihetetlen természetességgel, és közvetlenséggel. A néző bepillantást nyer majd e misztikus világ kulisszáiba, a színjáték és a valóság közötti választóvonal izgalmas átlépéseinek tanújaként.

A Premier c. darabban Eszenyi Enikő főbb partnerei Hegedűs D. Géza, Hevér Gábor, Börcsök Enikő, Seres Zoltán, Szilágyi Csenge, Ember Márk és Balázsovits Edit.

A Magyarországon először látható színpadi változatot Martin Čičvák rendezi. A színpadi változatot Forgách András és Vörös Róbert készítette. A premiert 2019. március 2-án tartják a Vígszínházban.