Itt az új Pilvaker-klip – A költészet napján debütált az Altató

2019 április 14. vasárnap, 11:30

Nem kellett sokat várni a Red Bull Pilvaker kedvelőinek, a magyar költészet napja alkalmából egy újabb klippel jelentkezik A Szavak Forradalma. Míg Szakács Gergő, Szivák Zsolt és Járai Márk József Attila Altatójának feldolgozásával ünnepelnek, nem pihen a Pilvaker-csapat többi tagja sem.

„Már kicsit korábban elkezdtem készülni az idei magyar költészet napjára, a Pilvakeren a saját versemet adtam elő, ezzel képviselve a korosztályomat. Azt hiszem, a fiatalok is nyitottak az irodalomra, minden a tálaláson múlik. Ezért tökéletes projekt a Pilvaker, korosztálytól függetlenül hoz össze mindenkit a költészettel. Rengetegen dúdolják azokat a dalokat, amiket a legnépszerűbb hazai előadók írtak és adnak elő, mindezt a magyar irodalom válogatott műveiből” – mesélte Bánki Beni slammer, A Szavak Forradalmának legfiatalabb fellépője.

Kautzky Armand a kezdetektől oszlopos tagja a Pilvaker csapatának. „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a közönség gondoskodik arról, hogy mindig méltóképpen ünnepeljem a magyar költészet napját. Rengeteg felkérésem van, idén is négy vagy öt városban lépek fel csütörtökön. Nekem az a legszebb, ha munkával ünnepelhetek” – árulta el a színművész, aki a Pilvakeren 12 500 ember előtt szavalhatott az Arénában. „Az az este bebizonyította, hogy a vers nem csak intim műfaj lehet. Ha szerető, értő a közönség, és ‘meg akarja hallani’ a költeményt, akkor hatalmas az ereje!” – tette hozzá.

Kautzky Armand / Fotó: Soós Bertalan

Kautzky Armand / Fotó: Soós Bertalan

Szivák Zsolt, Járai Márk és Szakács Gergő egy új feldolgozással készült József Attila születésnapjára, a költő Altató című verse ihlette meg az előadókat. „A srácokkal közösen vetettük fel az Altató ötletét, amihez megírtam a refrént, aztán összeültünk a fiúkkal, és együtt találtuk ki a dal szerkezetét. Az Altató című verssel egészen pici korom óta bensőséges a viszonyom, anyukám gyakran olvasta nekem kisgyerekként. Márkkal és Zsoltival nagyon szeretjük az új dalt, reméljük, hogy pár percre mindenkinek visszahozza a gyerekkori emlékeket, amikor a szülők lefekvésnél a kedvenc mesekönyveinkből olvastak fel” – emlékezett vissza Szakács Gergő.

A videoklipet ismét a 235 jegyzi, a rendező Miki357, az operatőr Spáh Dávid.