Versválogatással, új Háy-kötettel és vidéki automatákkal jelentkezik az 1 éves POKET

2019 április 15. hétfő, 8:00

A napokban ünnepelte első születésnapját a POKET zsebkönyvek. Háy János új novelláskötetével és a Költészet Napja alkalmából egy új hatásalapú versválogatással köszöntötte a Sztalker Csoport a vendégeket. 

Közel ezer vendég részvételével ünnepelte első születésnapját a POKET zsebkönyvek vasárnap este a MOMkultban. Itt mutatták be a sorrendben 15. POKET-et, Háy János új, Szteccs című novelláskötetét, Beck Zoltán ajánlásával. Az eseményen többek között fellépett Hegedűs D. Géza, Háy János, Vecsei H. Miklós, Ifj. Vidnyánszky Attila, Beck Zoltán, Juhász Anna és Egyedi Péter is.

Mivel a POKET születésnapja éppen egybeesik a Költészet Napjával, egy „hatásalapú” verseskötet is készült az alkalomra: több száz közéleti személyiséget kérdezett meg a Sztalker Csoport Horváth Panna irodalmi vezetésével, hogy mely versek voltak legnagyobb hatással az életükre. Így állt össze a POKET első, klasszikus és kortárs verseket tartalmazó versválogatása, Kazincytól Závadáig „A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából”címmel.

A Vecsei H. Miklós színművész ötlete alapján megvalósult POKET-projektnek az elmúlt év robbanásszerű népszerűséget hozott: jelenleg 7 zsebkönyvautomata működik a főváros forgalmas pontjain, a Keleti és Déli pályaudvarokon, a Széll Kálmán téri és Móricz Zsigmond téri metrómegállóknál, a Vígszínháznál, az Örkény Színház bejáratánál, valamint a Batthyány téri HÉV megállóban.

Éppen ezért a POKET második évének fontos projektje lesz a vidéki települések meghódítása is: már működik automata Szentendrén, Tatán és Gödöllőn, a mai napon pedig a veszprémi és komáromi automata kerül átadásra. Hamarosan Tatabánya, Székesfehérvár, illetve Cegléd, Eger, Gyöngyős, Miskolc , Szolnok és Debrecen lakói is számíthatnak könyvautomatára városukban, hiszen a tervek szerint a következő év folyamán 20 egyetemi városban lesz elérhető a POKET.

Forrás: POKET zsebkönyvek, Könyvesblog