“Arca lett az Időnek” – Földes Eszter sorai anyák napja alkalmából

2019 május 05. vasárnap, 13:01

Magyarországon május első vasárnapján ünneplik az Anyák Napját. Ez alkalomból Földes Eszter színművész személyes hangvételű sorait idézzük, amelyeket hivatalos Facebook oldalán tett közzé ezen az ünnepen.

Földes Eszter sorai:

Boldog Anyàk napját…Hányszor mondtam már..de ez az első, amikor valóban tudom, és érzem is, mi van a szó mögött: Anya. Mennyi erő, felelősség, fáradtság, ölelés, aggodalom, önzetlenség, feladás, jàték, nevetés, odaadás, figyelem, oltalmazás, szeretet, támogatás és még mennyi minden..

Szülőnek lenni nem csak csoda, hanem embertpróbáló feladat. Még csak az elején vagyok, de sosem éreztem még ilyen kimerültséget és fàradtságot. Próbára teszi az ember fizikumát, idegrendszerét, magánéletét, felborul az addig megszokott ritmus.

Földes Eszter

A szülés pillanatában nem csak egy gyerek születik, hanem egy Anya is. És ahogy egyre gyarapszik a baba, fejlődik, nyílik, ügyesedik, ugyanígy fejlődik, erősödik az Anya is bennünk, és az elfogadás, hogy most már tényleg végérvényesen felnőttek lettünk, mert van valaki, akinek most már mindig mi leszünk a “nagy”, aki biztonságot kell, hogy nyújtson. Vége a felelőtlen önfeledtségnek, mert mostantól lesz egy àllandó, kihelyezett figyelem, ami Róla szól, ami akkor is van, ha nincs velünk, és figyelem magunkra, hogy nehogy bajunk essen, mert szüksége van ránk, és mostantól annyira mindig erősnek kell lennünk, hogy megtartsuk Őt.

Néha nehéz, és hiànyzik az a lány, aki azelőtt voltam, az élet, ami előtte volt. De amikor rám néz, mindig rájövök, hogy mennyivel gazdagabb lettem én és az életem is Vele, hogy milyen bátor vagyok, hogy megszültem, hogy elkísérek egy magatehetetlen kis embert, ameddig nem lesz ő is ugyanilyen erős, és még utána is, ameddig csak tudom.

Arca lett az Időnek. A Kisfiam arca. Megjelölte a testemet is örökre az a pillanat, amikor világra hoztam, és megjelölte a szívemet is örökre. Szeretném Anyák napja alkalmából megköszönni, hogy Anya lehetek. És Neked is köszönöm, Anya.

Földes Eszter Facebook oldalát itt követhetik.