Az ország 28 pontján rendezik meg a Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat

2019 május 07. kedd, 14:04

A gyereknapi hétvégén ingyenes természetfilm vetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi és diák programokkal várják a csatlakozó városok filmszínházai, művelődési házai és az ország nemzeti parkjainak látogatóközpontjai az érdeklődőket.

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok
2019. MÁJUS 24-26.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő szervezésében megvalósuló Filmnapok célja, hogy moziba invitáljon mindenkit, aki szereti a természetet és a filmeket, és aki szeretné tudni, hogy mi történik hazánkban és a világban a természeti értékekkel. A szervezők a filmeken keresztül kívánják felhívni kicsik és nagyok figyelmét a környezet állapotára, a természet csodáira, az ember szerepére és felelősségére. Az esemény fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

PROGRAM:

Május 24. Diáknap: A mozik előzetes regisztrációt követően fogadják az iskolai és óvodai csoportokat kihelyezett tanóra vagy osztálykirándulás formájában. Jelentkezni a helyi szervezőknél lehet, egy online jelentkezési lap kitöltésével.
Május 25-26. Családi hétvége: Mikor, ha nem gyereknapon! Ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi és diákprogramokkal várják a helyi szervezők az érdeklődőket egész hétvégén.

 

A 28 csatlakozó helyszínen ezen a három napon a természet értékeire fogékony érdeklődők megnézhetik a világ legújabb természet- és környezetvédelmi dokumentumfilmjeit. A Filmnapokon a 2019-es, V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőre nevezett legjobb alkotások kerülnek levetítésre. A vetítési programokban kiemelt helyet kapnak a magyar alkotások, a Magyarországot bemutató filmek. A Filmnapok célközönsége elsődlegesen a fiatalok, akik a filmek segítségével fogékonyabbá válhatnak a természet- és a környezetvédelem aktuális állapota, kihívásai iránt.

Ezt a hatást erősítendő, a Filmnapok alatt bemutatott fantasztikus filmek mellett a helyi szervezők szemléletformáló, játékos, interaktív programokkal készülnek, ahol az ember és a természet viszonya kerül a középpontba. A helyi társadalmi szervezetek, természetvédők, természetjáró egyesületek, állatvédők és „zöld” intézmények lehetőséget kapnak arra, hogy a filmszínházakkal való kapcsolatfelvétel után bemutassák tevékenységüket és találkozzanak a témára nyitott érdeklődőkkel.

A FILMNAPOK MINDEN ESEMÉNYE INGYENES!

A 2019-BeN CSATLAKOZOTT 28 Vetítési HELYSZÍN az alábbi linken érhető el. A vetítési programok május közepétől tekinthetők meg a helyi szervezők weboldalán és a www.godollofilmfest.com oldalon.