Jótékonysági árverésen licitálhatunk Alföldi Róbert festett fotójára

2019 június 12. szerda, 9:02

Alföldi Róbert festett fotójával és albumával, rengeteg színház- és koncertjeggyel, színházbejárásokkal, dedikált drámakötettel, a Színházak éjszakájára szóló belépővel indítja június 18-án jótékonysági árverését a Tarnabod és mi (TaMi) nevű segítő csoport a budapesti la Perle Noire étteremben.

A csapat 2011 óta segíti a Heves megyei Tarnabod mélyszegénységben élő gyerekeit, családjait. Céljuk az árveréssel, hogy az önkéntesekből álló csapatnak meglegyen a következő évi büdzséje rendszeres főzéseire és további programjaira.

Tavaly hirdette meg először a vacsorával egybekötött jótékonysági árverést a TaMi. Akkor – akárcsak az idén – azt szerették volna elérni, egy évre előre tervezhessenek, és ne kelljen havonta pénzt kérniük támogatóiktól. A magánemberekből (és kizárólag önkéntesekből álló) csapat ugyanis nem pályázik sehova, és állami támogatást sem kap. Programjaikkal 2011 óta támogatják elsősorban a Heves megyei falu nehéz sorsú gyerekeit. Kezdetben csak egy-egy nagyobb gyűjtésük volt, 2015 óta rendszeresen havonta-kéthavonta járnak a faluba. Minden alkalommal főznek 500 adag tartalmas ételt, visznek hozzá 70 kiló kenyeret és gyümölcsöt a gyerekeknek. Különböző edukációs és kulturális programot is szerveznek nekik. A közreműködésükkel két tehetséges tarnabodi fiú járhat a budapesti artistaképzőbe. Pesti életüket főleg a Máltai Szeretetszolgálat finanszírozza, de egyik önkéntesük mentorként segíti pesti életüket, a TaMi pedig jó pár programjukba/költségükbe beszáll. Azt tervezik, jövőre nyelvi magánórákat finanszíroznak nekik.

A „jótettem” című vacsorával egybekötött jótékonysági vacsorát június 18-án, kedden, este hat órától rendezik az Andrássy úti La Perle Noire étteremben, amelynek egyik tulajdonosa szintén önkéntesük. Az 5 fogásos vacsorát – amelyet Góg Angéla food designer, Balogh Dániel séf és Gendur András, az étterem tulajdonosa tervezett – most is a tarnabodi szokásokra, főzőversenyeink és főzéseikre alapozva építik, de már az étteremhez hűen a fine dining vonallal kombinálják.

A vacsorára és az árverésre 10 ezer forint adományt kérnek a szervezők. A menü ebből 7000 forint, a 3000 forint meg az úgynevezett TaMi-játékpénz, azaz „kezdőtőke” a licitáláshoz.

Az utalásokat ide várják:
Nemzeti Minimum Alapítvány: 16200106-11571728
Közlemény: Adomány, jótettem

Gondoltak azokra is, akik nem érnek rá június 18-án, vagy anyagi helyzetük nem engedi meg, hogy az árverésbe beszálljanak, de a messziből szívesen segítenék munkájukat. Tőlük azt kérik, küldjenek 3000 forintot.

A vacsora közben tartják az árverést, amelyet Veiszer Alinda újságíró vezet, aki szintén a TaMi önkéntese. Az árverési tárgyak között található megannyi színházjegy és bérlet az Orlai Produkciós Irodától, a Madách Színháztól, a Rózsavölgyi Szalontól, a Jurányi Produkciós Háztól, a budaörsi Latinovits Színháztól. Az Örkény Színház belépőjegy-csomagot ajánlott fel: színház- és várostörténeti sétára a színfalak között, a Színházak éjszakájára és ugyancsak a Kertész utcai Shaxpeare-mosó című előadás őszi főpróbájára. A Fesztiválzenekartól a karácsonyi hangversenyre, a GetCloser Concerttől a Chick Korea koncertre kaptak jegyeket, a Budapest Bár pedig a Budapest Parkba szóló nyári koncertjére hív meg két licitálót. Privát felajánlás a Müpába szóló 10 ezer forintos utalvány. Nemcsak pesti eseményekre lehet licitálni, hanem az 50. debreceni Virágkarneválra is.
A színész-rendező Alföldi Róbert saját művét, egy színezett fotót és egy válogatásalbumot a fotógyűjteményéből, Rutkai Bori énekesnő pedig egy festményt adott a TaMi árverésének. Székely Csaba és Grecsó Krisztián dedikált köteteire is lehet licitálni. A szobrászművész Mohácsi András, aki díszlettervezőként dolgozik, szintén saját alkotásával ajándékozta meg a csapatot.

Nagy harc várható a kétszemélyes Sziget- és a Balaton Soundra szóló belépőért, mindkettőhöz nagyszínpadi backstage tour is jár. Szálláslehetőséget ad a budapesti Ibis Hotel, vacsorabelépőket az esemény vendéglátója, a La Perle Noire, valamint az ötcsillagos Aria Hotel Liszt étterme. Mautner Zsófival kóstolásokkal összekötött újlipótvárosi gasztrotúrára mehet az egyik tétel nyertese, aki ha elnyeri az ÉdességLabor tortakuponját is, a desszertet szintén a közelben majszolhatja el.További pazar kis szériás notesz-, jegyzet- és vázlatfüzetcsomagra, értékes ékszerekre, iparművész tervezte ruhákra, sálakra, továbbá könyvcsomagokra is lehet licitálni.