A Bethesda Gyermekkórháznak gyűjt borral készült festményével Szabó Győző

2019 június 18. kedd, 13:16

A borcsalád névadója, Teleki Zsigmond szőlőnemesítő és borász születésének 165. évfordulója alkalmából a pincészet felkérteGasztonyi Kálmán festőművészt, hogy Szabó Győző színművésszel közösen a pincészet boraival fesse meg Teleki Zsigmond arcképét – számolt be a Borsmenta.

Az alkotás – 10 másik, szintén borral festett Gasztonyi-kép társaságában – egy jótékonysági akció része. 

A képek jelenleg a Bethesda Gyermekkórház folyosóit díszítik, és június 21-ig lehet őket megvásárolni. A befolyt összeg a gyermekkórház működését segíti. A részletekről Szabó Győzőt kérdeztük.

“A felkérésnek engedtem, magamtól nem jutott volna eszembe, pedig a Képzőművészeti Főiskolán végeztem. A gyerekeimnek időnként szoktam festeni, rajzolni, játékot készíteni, de annyi mindent csinálok, hogy egy új szenvedély már aligha férne bele az életembe. A Csányi Pincészet ötlete viszont több okból is nagyon megtetszett. Szimpatikus volt számomra, hogy a kezdeményezés karitatív célokat szolgál, másrészt borral festeni izgalmas kihívás, és ráadásul nagyon nagy élmény, ha az alkotásban olyan fantasztikus képzőművész az ember partnere, mint Gasztonyi Kálmán. (…) Beletelt egy kis időbe, amíg visszajöttek a mozdulatok, de azt hiszem, a festés olyan, mint a biciklizés: nem lehet elfelejteni, de azért bele kell jönni”nyilatkozta Szabó Győző a Borsmentának.

“Úgy tudom, hogy a képek többsége már elkelt, még három vár gazdára. Aki szeretne vásárolni, látogasson el a művészet a palackban oldalra, és nézze meg őket, hátha megtetszik valamelyik. Minél többet sikerül eladnunk, annál magasabb lesz a Bethesda Gyermekkórháznak szánt adomány összege, és mi annál jobban örülünk. Mert segíteni jó” – tette hozzá a színművész.

Forrás: Borsmenta