Mi van a zsebedben? – Rendhagyó irodalomórával jelentkezik a POKET

2019 június 28. péntek, 15:48

“Talán POKET se lenne, ha nem lettek volna szuper tanáraink, ezért úgy döntöttünk, csinálunk nektek egy irodalómóra sorozatot, hogy ne csak olvassunk, hanem értsük is, amit elolvasunk” – közölták a POKET megálmodói.

“Ha valamelyik Poketet félúton letettétek, vagy úgy éreztétek, hogy vannak benne homályos foltok, most mepróbálunk segíteni abban, hogy ezek kitisztuljanak. Eddig észre nem vett részleteket is megfejtünk, mesélünk a szerzőről, a személyes kapcsolatunkról a kötettel és a nagykövetek is megszólalnak, hogy miért pont ezeket a könyveket ajánlják nektek” – áll a POKET Facebook oldalán.

Elsőként Ott Anna a Hadik művészeti vezetője és Diószegi Endre az Ady Endre Gimnázium magyartanára indult felfedezésre a POKET címei között, az Utas és holdvilágról ejtettek szót.

Második rendhagyó irodalomórán pedig Esterházy Péter történeteit hallhatjuk Dés Lászlótól, akivel szintén Diószegi Endre Tanár Úr és Ott Anna beszélgetnek.

“A második cím kiválasztása, azaz inkább ’’megszerzése’’ volt az első fejtörés, mert mindenképpen kortárs címet szerettünk volna, ezzel is jelezve, hogy nem egy álnosztalgiázó sorozatot, hanem még a „socialmédiánál” is letehetetlenebb tartalmakat szeretnénk a kezetekbe adni. Esterházy Gitta és a Magvető Kiadó voltak olyan kedvesek, hogy megengedték nekünk, hogy felkérjük Péter egyik legjobb barátját, Dés Lászlót, hogy válogassa össze a kedvenceit Pétertől egy POKET kiadásba, hisz nem csak jól ismeri az életművet, de gyakran léptek fel együtt legkülönbözőbb előadások keretében” – áll a POKET oldalán.