Mester Akadémia – Alföldi Róbert kurzusa az önmegvalósítás technikáiról

2019 július 15. hétfő, 12:53

A mesterakademia.hu oktatási weboldalon híres emberek 12 epizódos kurzusok keretében tanítanak saját hivatásukról és karrierjükről.

Alföldi Róbert / Fotó: Mészáros Csaba

A Mester Akadémia ajánlója:

Messziről jött, nagy utat tett meg: Alföldi Róbert az ország egyik legismertebb és legelismertebb színésze és rendezője. Meggyőződéssel vallja, hogy őszinteséggel, kitartással, tanulással, nyíltsággal és szenvedéllyel te is messzire fogsz jutni.

Alfölditől az önmegvalósítás technikáiról szóló kurzusában gyakorlati javaslatokat kapsz, hogyan legyél magabiztosabb és sikeresebb az életed minden területén.

Segít, hogyan kommunikálj hatásosabban, hogyan kísérd a beszédedet testbeszéddel, és miként öltözz úgy, hogy az is az üzenet átadását szolgálja.

Hosszú évekig dolgozott vezetőként, így a csapatmunkáról és a vezetői szerep tanulságairól is értő tanácsokat hallasz tőle.

Tanácsokat ad a karriered építéséhez, és azt is megnézheted élesben, hogy Alföldi milyen szenvedéllyel dolgozik.

EPIZÓDOK

1. Erről fog szólni az én MesterAkadémiám

2. Hagyd, hogy az álmaid vezessenek!
Alföldi arra biztat, hogy merj nagyot álmodni! Az utad során higgy magadban, figyelj, tanulj és kérdezz, hogy valóra váltsd az álmaidat.

3. Így építs csapatot!
Megtudjuk, miért érdemes csapatban gondolkoznod. Mire figyelj vezetőként ahhoz, hogy a csapatod támogatásával együtt elérjétek a közös célt.

4. Hogyan kezeld a sikert és a bukást?
A sikert és a kudarcot is fel kell dolgozni. Mindkét esetben a továbblépés alapja, hogy új célt tűzz ki, új feladatokat és kihívásokat találj magadnak. Alföldi a saját módszereivel segít.

5. Így szólalj meg!
Alföldi nyelvi példákon keresztül mutatja be a megszólalás és az első benyomás fontosságát. Gátlásos vagy? Ez a lecke neked szól!

6. Urald a szavaidat!
Alföldi színészként a jól érthető és magabiztos beszéddel nap mint nap foglalkozik. Elmondja, hogyan fejlesztheted a hangodat, a memóriádat és a szókincsedet.

7. Így jelenj meg!
Kiderül, a testbeszédedet, a mozgásodat és a megjelenésedet hogyan tudod a javadra fordítani. Tényleg fel lehet venni egy melegítőnadrágot az operába? Alföldi elmondja!

8. Érd el, hogy téged válasszanak!
Színházi válogatáson vagyunk, ahol Alföldi a gyakorlatban mutatja be, hogy a magabiztos, felkészült, bátor jelentkezőt mi különbözteti meg az átlagostól.

9. Így rendezek én, hogyan vezess te
Egy rögtönzött színházi próbán kiderül, hogyan instruál Alföldi, és miként tudunk egy ilyen helyzetből vezetőként és beosztottként is a legtöbbet kihozni a közös cél érdekében.

10. Mennyi önkritika elég?
Az igazi fejlődéshez arra is szükség van, hogy el tudd fogadni a környezet, a társaid visszajelzését, még akkor is, ha ez először kellemetlen. Tanulj meg eltávolodni a helyzettől, és gyakorolj önkritikát is.

11. Ne tervezd, csináld a karrieredet!
A karrier nem cél, hanem a munka eredménye. Legyen pontos elképzelésed arról, merre haladsz, tudd, pontosan hová szeretnél előrelépni. Alföldi szerint a karrier folyamatos figyelemből épül.

12. Élj meg minden pillanatot!
Alföldi Róbert legfontosabb meggyőződéseiről vall: éld meg a pillanatot, legyél jelen, bátran és nyíltan vállald magad és az érzéseidet!

További információ ide kattintva található.