Önéletversek – Megjelent Somló Gábor színész negyedik kötete

2019 július 28. vasárnap, 15:59

A könyvhéten debütált Somló Gábor Önéletversek című kötete. Ez a színész negyedik könyve, ezt megelőzte még két verses kiadvány és az Öltöző, ami krokikat, színeseket és színdarabját tartalmazza.

“20 éve íródtak ezek, mondhatnám nagyképűen Somló-összesnek. Belezsúfoltam a munkáim nagyját, mivel több verseskötetet nem tervezek kiadni. Ha úgy tetszik kiírtam magamból mindent ezen a területen. Most egy visszatekintő köteten gondolkodom, ami összefoglalja a 34 szegedi évem. Úgy tervezem, felkeresem régi kollégáimat. Ha ők nem vállalják a közös visszaemlékezést, akkor saját kútfőből kell megoldanom. Ahogy én emlékszem a dolgokra, mivel sok igazgatóváltást életem meg a Szegedi Nemzeti Színházban pályám során. Persze nem botránykönyvre kell gondolni” – mondta Somló Gábor, aki 1999 és 2018 között volt a szegedi teátrum tagja.

Somló Gábor a könyvhéten dedikál / Fotó: Kelemen József, delmagyar.hu

“Évente egyszer játszom, most az írás lesz a fő irány, a színház pedig a hobbi. Persze nem lehet rögtön abbahagyni. Vannak szerepek, amit nem játszhatnak fiatalok” – hangsúlyozta a művész.

Somló Gábor 66 évesen sem tétlenkedik, elvégre hatszoros művészolimpiai bajnok. Idén először átúszta a Balatont. Tudomása szerint ő volt az egyetlen vidéki színész, rajta kívül csak pár fővárosi fiatal próbálkozott, és a 60 év feletti korosztályból is kevesen képviseltették magukat. Egész nyáron úszik, jövőre is készül, hogy javítson 3 óra 57 perces idején. “Nem szabad elkényelmesedni” – vallja.

Forrás: delmagyar.hu