A Szegedi Szabadtérin találta meg élete párját

2019 július 31. szerda, 10:12

Ötven évvel ezelőtt, a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik előadásán találta meg élete párját Kovács Ferenc. Feleségével az évforduló alkalmából visszatértek a véletlen találkozás helyszínére – számolt be a Szeged.hu-

Fotó: szeged.hu

Kovács Ferenc ötven évvel ezelőtt még nem tudhatta, hogy azon a nehezen induló nyári estén fog megváltozni az élete. A KISZ-szervezet ugyanis őt delegálta az 1969-es Szegedi Szabadtéri Játékok Carmen operaelőadására – számolt be a szeged.hu.

A sors úgy hozta, hogy egy csinos lány ült a mellette lévő széken, aki szintén egyedül érkezett. Ferenc ma is szentül hiszi, hogy nincsenek véletlenek, így az sem lehetett az, hogy hatezer ember közül éppen ők kerültek egymás mellé.

Beszélgetni kezdtek Ildikóval, kiderült, hogy mindketten egriek, a színházi este után pedig megegyeztek, hogy otthon is találkozni fognak.

Amikor Ferenc nemrég újra elmesélte a történetet a gyerekeinek, ők azonnal intézkedni kezdtek, hogy szüleik a legelső találkozás helyszínén ünnepelhessék meg az 50 éves évfordulót és stílszerűen a Szerelmes Shakespeare című előadásra foglaltak belépőket szüleiknek.

Forrás: szeged.hu