Rékasi Károly is elindul az önkormányzati választáson

2019 augusztus 01. csütörtök, 13:48

Szalay Kriszta mellett Rékasi Károly is megméretteti magát az őszi önkormányzati választáson.

Rékasi Károly a napokban megtartotta első képviselőjelölti lakossági fórumát. A színész a Blikknek elárulta, mielőtt a választók elé lépett, legalább annyira, ha nem jobban izgult, mint egy-egy színházi bemutató előtt.

Fotó: Varga Imre/Blikk

Rékasi független önkormányzati képviselőjelöltként indul Soroksár 5. számú választókörzetében. Hétfő délután meg is tartotta első lakossági fórumát, sőt, a Tündérkert közelében megtartott találkozó előtt a barátaival és Zsigmond fiával maga pakolta ki a sörpadokat és az asztalokat.

A színész nagy tapsot kapott, amikor elmondta, jelöltségét nem politikai tevékenységnek, hanem a közösség szolgálatának tekinti. Hozzátette: bárkire voksolnak a soroksáriak, annak kutya kötelessége lesz minden tudásával megvalósítani a lakosság vágyait, ebben pedig segít majd, bárki is lesz a képviselő.

Korábban Telkiben is felkérték a színészt hasonló feladatra, akkor a színházi munkája miatt kellett visszaadnia mandátumát – árulta el a fórumon Rékasi, hozzáfűzve: korábban politikai párt is csábította már országgyűlési képviselőnek. “Nem tudtam, hogyan kéne kikerülni. Megkérdeztem, hogy szerintük, ha elvállalom, négy év után hogyan kerülök vissza a színházi életbe. ‘Karcsi, addigra annyi kapcsolatot építhetsz ki, hogy arra már nem is lesz szükség!’ – válaszolták. Na, ekkor menekültem el” – mesélte Rékasi Károly.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy másik színész is elindul az önkormányzati választásokon: Szalay Kriszta a főváros II. kerületének polgármesteri székéért száll harcba.