Irodalomba öltöztet a Thália színésznője – Szabó Erika új vállalkozást indított

2019 augusztus 03. szombat, 10:07

Szabó Erika, a Thália Színház színművésznője öccsével és annak párjával összefogva idén júliusban izgalmas üzleti vállalkozást indított – számolt be a Deszkavízióés a We Love Budapest.

 Úgy döntöttek, hogy verseket, illetve versrészleteket nyomtatnak pólókra.

A Simple On You első kollekciójában Ady Endre, József Attila és Radnóti Miklós 4-4 művének egy-egy jellemző részlete került, amelyek kifejező tipográfiájáért Molnár Eszter Szilvia felel.

Szabó Erika

A pólók több célt is szolgálnak egyszerre: népszerűsítik a magyar költészetet, elindíthatnak bárkiben egy (újra)felfedezési folyamatot, és aki hordja, az adott idézet mögött megbúvó üzenettel önmagáról is elárulhat valamit. A kifejező tipográfiát Molnár Eszter Szilvia, a szintén üzeneterősítő rajzokat pedig Volf Petra készítette a költői örökségekhez méltó alázattal és kreativitással.

Mivel a SOY nem egy profitorientált vállalkozás, kis lépésekben haladnak előre. Facebook-oldalukról egyelőre még csak női fazonok rendelhetők, a férfi méretek majd később jönnek, mint ahogy további alkotók műveinek pólóra álmodott részletei is.