Orosz Ákos: “Végtelenül emberinek ismertem meg Kaszás Attilát”

2019 augusztus 06. kedd, 10:06

Közel 20 évvel ezelőtt állt egy színpadon a Kaszás Attila-díjra jelölt Orosz Ákos a legendás színészikonnal, Kaszás Attilával.

Akkor, a közös munka során úgy érezte, szeretne rá hasonlítani. A sors úgy hozta, hogy idén őt is jelölték a legendás színművész tiszteletére létrehozott díjra – írja az nlc.hu.

“Közvetlennek, végtelenül emberinek ismertem meg, aki velünk, gyerekekkel is nagyon kedves. Elképesztően jól énekelt. Azóta eltelt jó pár év, és én is a Vígszínház tagja lettem. Azé a színházé, amely elválaszthatatlanul összefonódott Kaszás Attila életművével” – mondta Orosz Ákos.

A színészt büszkeséggel tölti el, hogy a jelöltek közt lehet, mert – mint mondja – ez azt is jelenti, hogy a kollégái véleménye szerint méltó Kaszás Attila emberi és szakmai örökségét képviselni. “A jelölés abban erősít meg, hogy van létjogosultsága a hosszú távú, kitartó, néha akár láthatatlannak tűnő munkának, az emberségnek, őszinteségnek, és van foganatja az állhatatos szakmai elkötelezettségnek” – hangsúlyozta Orosz Ákos.

Orosz Ákos mellett Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti és az Aradi Kamaraszínház, valamint Király Attila, a Jászai Mari és a Szkéné Színház művésze az idei jelölt.

Mintegy 32 társulat tagjai választották ki őket, a győztes pedig a közönség voksai alapján dől el. A Kaszás Attila-díj jelöltjeire 2019. augusztus 25-ig lehet szavazni a www.kaszasattiladij.hu oldalon.”