A fehérvári színháznál is lesz POKET-automata

2019 augusztus 16. péntek, 9:03

Az automata helye sem titok már: a színház környékén kell majd keresni.

A 990 forintos színes zsebkönyvek története 2018 áprilisában kezdődött, hogy aztán egy évvel később Székesfehérvár polgármesterének Instagramjáról kiderüljön: nemsokára lesz könyvautomata a városban is.

Cser-Palkovics András később arról is kikérte a platformon őt követő közel hatezer ember véleményét, hogy hol legyen a POKET-automata, és némi meglepetésre a többség nem a Piac térre, hanem a Vörösmarty Színház környékére szavazott. Nagy valószínűséggel a színházzal szemközti telefonfülke mellett lesz majd az automata.

A POKET kínálatában jelenleg 19, nagyjából okostelefon méretű zsebkönyv szerepel, ezek közül a legtöbbet Szerb Antal: Utas és holdvilág című kötetéből adták el. A kínálat folyamatosan bővül, és azt sem tartják kizártnak, hogy a jövőben esetleg helyi írók alkotásai is megvásárolhatók legyenek az automatákból.

A POKET könyveit nemcsak az automatákban, hanem online is meg lehet vásárolni. A cég jelenleg hét berendezést üzemeltet Budapesten, míg egy-egy automatával vannak jelen Cegléden, Egerben, Gödöllőn, Komáromban, Szentendrén, Szolnokon, Tatán és Veszprémben.

Forrás: fmc.hu