Ismert színésznőknek terveztek a MOME hallgatói

2019 augusztus 31. szombat, 9:18

Négy színésznő – Ónodi Eszter, Balla Eszter, Lovas Rozi és Tenki Dalma –három különböző élethelyzetéhez terveztek egy-egy öltözéket a MOME hallgatói.

Izgalmas öltözéktervezői feladatot kaptak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divat mesterszakának elsőéves hallgatói: a témájuk a személyes hangvételű öltözéktervezés volt, ismert, reflektorfényben élő személyeknek.

A cél, hogy három tipikus, a színésznők életében előforduló szituációhoz készítsenek teljes öltözéket a hallgatóik. Az első egy hétköznapi öltözék, ami igazodik a napi rutinjukhoz: Ónodi Eszter például biciklivel jár a próbákra, Rozi pedig gyakran viszi magával a kutyáját. Szempont volt, hogy praktikus, könnyen kezelhető, ám egy hirtelen interjú esetén könnyen elegánsabb, képernyő-kompatibilis ruhát lehessen varázsolni az első öltözékből.

A második egy elegáns, és kiemelt alkalmakra viselhető öltözék. A harmadik pedig a szabad játék lehetőségét biztosította a hallgatóiknak, mivel ez egy szabadabb asszociációs folyamat eredménye volt. 

További részletek a Marie Claire oldalán.

Hallgatók/tervezők: Farkasdy Szilvi és BognárAngéla (Tenki Réka), Kószó Emese Panna és Vecsei Kinga Réta (Balla Eszter), Marada Gerda és Szigeti Orsi (Ónodi Eszter), Szabó Korinna és Papp Piroska (Lovas Rozi)