Meddig jössz – Megjelent Sándor Erzsi új könyve

2019 szeptember 02. hétfő, 7:46

A Park Kiadó gondozásában megjelent regény főhőse egy vidéki színház fiatal színésznője, aki beleszeret egy híres, ámde nős fővárosi rendezőbe.

Sándor Erzsi

A vidéki színház fiatal színésznője, Lili beleszeret a híres-nevezetes fővárosi rendezőbe. A helyzet reménytelen: a férfi nős, a válás fel se merül. Lili próbál, igyekszik megfelelni a színházban és a titkos viszonyban, várja a kedvező pillanatot, de csak üresjáratok vannak a színpadon, a színészházban, jószerivel mindenütt. Közben figyel, s hogy az üresjáratokat kitöltse, éles szemmel nézi, mi történik körülötte. Figyelő tekintete és belső monológjai, csípősen vicces párbeszédei nyomán megelevenednek a színház szereplői.

Sándor Erzsi 1956-ban született Budapesten. Tizennégy évig volt színész Miskolcon és Kecskeméten. Tizennyolc évig volt a Magyar Rádió szerkesztő-riportere és újságíró. Néhány éve a Magyar Színház sajtósa. Szegény anyám, ha látnám című könyve 2013-ban, az Anyavalya pedig 2016-ban jelent meg.

“A Meddig jössz közepe táján vagy egy sor, egy nagyon egyszerű sor, ami szíven ütött. ‘Lili, nem lesz könnyebb’ – mondja Miklós, és ekkor azt éreztem, hogy ez a könyv azért ennyire jó és fontos, mert őszintén ír érzésekről, törékenységről, és egy kapcsolatot a maga valóságában ábrázol. Megkönnyebbültem, mert valóban nem lesz könnyebb, tudom jól, és persze amikor hasonló helyzetben voltam, nem tudtam, ahogy legtöbben nem tudjuk. De ez nem az én, hanem Lili története, egy tehetséges, izgalmas, talán öntörvényű fiatal lányé, aki egy vidéki színházban dolgozik, él, aki lát, nemcsak néz, aki észrevesz, nemcsak figyel. És aki szeret, talán nem azt, akit kéne. De ezt ki dönti, döntheti el? Lili mégis én vagyok és sokan mások, akik egyszer már elhittek valamit, egy szerelmet, vágyat, elhitték hogy ez most más lesz, még akkor is, ha figyelmeztették őket, nem lesz könnyebb.” (Részlet Juhász Anna ajánlójából)