A SPAR Budapest Maratonon debütál a 22. POKET

2019 szeptember 29. vasárnap, 16:51

Megjelenik a POKET zsebkönyvsorozat következő kötete: Murakami Haruki Miről beszélek, amikor a futásról beszélek? című művével egyúttal azt is ünnepli a Sztalker Csoport, hogy 2019-ben Budapestet választották Európa Sportfővárosává.

Szeptember végén jelenik meg a 22. POKET-zsebkönyv, amit egy különleges bemutató kísér. A Sztalker Csoport három színésze, Kovács Tamás, Böröndi Bence és Lestyán Attila, valamint a POKET-közösség kiválasztott 20 tagja szeptember 28-án a SPAR Budapest Maraton rajtvonalához áll majd, hogy lefussa az egyenként 2,3 km-es távot.

Haruki Murakami író és műfordító. Könyvei és történetei a világon mindenhol bestsellerek, több mint 50 nyelvre fordították le őket, több millió példányt adtak el belőlük világszerte. A Guardian az írót a világ legnagyobb élő novellistájaként aposztrofálta. Munkáinak többsége első személyű elbeszélést használ a japán I Novel hagyományában.

Miről beszélek, amikor a futásról beszélek című írása azonban valóban az ő saját történetéről, életéről mesél. Haruki Murakami 1982-ben még egy dszesszbár tulajdonosa volt, nem írt. Ebben az évben azonban úgy döntött, hogy eladja bárját és az írói mesterséget választja. Erről a döntésről és az ember feladatáról szól ez a rendhagyó írás.

„Haruki Murakami naplója attól is különleges, hogy az írói identitás mellett a szerző hosszútávfutó identitása is megjelenik benne, legalább ugyanolyan hangsúllyal” – mesélte a műről Vecsei H. Miklós, a POKET-zsebkönyvek ötletgazdája. „Amikor ez a mű született, az író már tucatnyi regény megalkotásán túl volt. Visszaemlékezett arra, hogy a sport hogyan volt hatással írói munkásságára is, csak úgy, mint a kondíciójára. Közben pedig beszél mindenről, ami történt vele, ami érdekelte. Számomra azért példaértékű az ő története, mert a rendszeres sport, pláne a hosszútávfutás elképesztő módon képes felszabadítani bennünk olyan energiákat, amikről nem is sejtettük, hogy bennünk vannak. Csak a sport, amire fókuszálni, koncentrálni, összpontosítani kell, képes ennyire kitisztítani az elménket, hogy utána még nagyobb teljesítményre legyünk képesek nem csak fizikai síkon.”

A 22. POKET szeptember 27-től rendelhető online, és megvásárolható az automatákból. 

Forrás: Facebook, Deszkavízió, Blikk