Vecsei H. Miklós is vendég lesz a Csík Zenekar koncertjén

2019 november 20. szerda, 12:07

December 28-án rendhagyó óévbúcsúztató koncertre hívja közönségét a Budapesti Kongresszusi Központba a Csík Zenekar. Vecsei H. Miklós énekes és prózai szerepben színesíti az előadást.

Fotó: Zsámbéki Színházi Bázis

A zenekar vezetője elmondta: “Koncertünk címe – ‘Sose lesz vége’ – idén különleges jelentőséggel bír. Egyrészt egyik legújabb és legkedvesebb dalunk címe is egyben, másrész pedig műsorunk gondolatiságára, mondanivalójára is utal.” A koncert tematikáját tekintve az emberi élet fordulópontjait mutatja be a születéstől a halálig, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat. „Legfőbb üzenetünk ugyanakkor mégiscsak az, hogy a hagyományok tovább éltetése, a következő nemzedékek számára való átörökítése fontos felelősségünk, hiszen az előző generációk által teremtett és felhalmozott kincsünk – szellemi örökségünk – nem veszhet el. Ha jól végezzük dolgunkat, a történetnek sose lesz vége” – tette hozzá Csík János.

“Az értékek és hagyományok megidézésében segítségünkre lesz Borbás Marcsi, aki gasztronómiai szempontból is rá- és betekintést enged a magyar hagyományokba. Úgy gondoljuk, hogy tánccal együtt a népzene teljes pompájában tud megmutatkozni, ezért zenéinket a Fitos Dezső Társulat fogja a színpadon tánccal illusztrálni. Vecsei H. Miklóst, a Víg Színház ifjú színművésze pedig énekes és prózai előadóként vesz részt műsorunkba” – avatott be a részletekbe a zenekarvezető.

Forrás: bdpst24.hu