“Művészek a Heti Betevőért” – Alföldi-képre is licitálhatunk a jótékonysági aukción

2019 november 25. hétfő, 10:01

Idén már több mint 80 kortárs képzőművész támogatja jótékony célú árverésre felajánlott műalkotásaival a köztünk élő rászoruló embereket.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Művészek a Heti Betevőért” jótékonysági aukciót és kiállítást – köszönhetően annak a széleskörű összefogásnak, ami kortárs művészek – festők, grafikusok, fotográfusok – önkéntesek, támogatók közreműködésével valósul meg.

Több mint 80 művész, köztük több Barcsay-, Munkácsy- és Kossuth-díjas művész ajánlotta fel alkotását és az online licitből származó bevétel összegét, melyet ezúttal is teljes egészében a Heti Betevő fővárosi szervezetei által elért rászoruló emberek támogatására fordítanak. A kiállítás anyagában a közismert művészeken kívül a fiatalabb művészgeneráció is képviselteti magát.

Csak néhány név a kiállítók közül: Alföldi Róbert, Eifert János, Féner Tamás, Horváth M. Judit, Molnár Gyula, Vojnich Erzsébet, Szüts Miklós, Nagy Gábor, Nádas Alexandra, Esterházy Marcell…

Az idei jótékonysági kiállítás megnyitójára november 22-én 18 a Godot Kortárs Művészeti Intézetben került sor, melyet Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész nyitott meg. A kiállított alkotásokra november 23-tól online, a facebook esemény alatti albumban lehet licitálni. A kiállítást személyesen november 23-29. között lehet megtekinteni 12.00 – 19.00 óra között.

Helyszín: Godot Kortárs Művészeti Intézet, 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 21.

A művészeket az aukció eseményoldalán lehet megismerni, a licit november 30-án este 8 órakor ér véget. A licit szabályait a Heti Betevő online felületein lehet megismerni.

A szervezetről

A Heti Betevő önkéntesekből álló csapata hatodik éve minden vasárnap meleg, éttermi minőségű vasárnapi ebéddel vendégeli meg rászoruló emberekből álló támogatotti körét. A főfogás mellé süteménnyel és gyümölccsel is készülnek. A fővárosban körülbelül 500, vidéki csoportjaiknál (Makó, Székesfehérvár, Pécs) 150 adag ételt osztanak ki rendszeresen. A kezdeményezést egy befogadó baráti társaság indította el a VII. kerületi Kisüzem nevű szórakozóhelyről, ma már száznál több aktivistájuk tevékenykedik szabadidejében. Az ebédet kezdetben környékbeli éttermek készítették el alapanyagáron, melyet a kihelyezett perselyekben gyűjtött adományokból fedeztek, mára több étterem, társaság, cég úgy csatlakozik, hogy a költségeket maga állja. Számos kreatív projektet indítottak útjára abból a célból, hogy minél több emberhez eljusson a társadalmi felelősségvállalás, az adakozás és az önkéntes munka fontossága. A Heti Betevő Egyesület szerint „Sosincs késő beszállni!”https://www.facebook.com/hetibetevo/