Rászorulókon segíthetnek a Jegymester vásárlói

2019 november 30. szombat, 11:09

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik – ha ezt a mennyiséget kamionokra raknánk, a sor Budapesttől egészen Párizsig érne. Az Élelmiszerbank, mely az élelmiszer mértéktelen pazarlása és az éhezés visszaszorításán dolgozik, most a Jegymesterrel összefogva szólítja meg a hasonlóan gondolkodókat.

Az év végi időszakban a Jegymester.hu vásárlói is hozzájárulhatnak az Élelmiszerbank munkájához, ezáltal a rászorulók élelemhez jutásához. „Felelősséget érzünk azért, hogy fontos ügyek és kezdeményezések mellé álljunk, így amikor az Élelmiszerbank megkeresett minket, nem volt kérdés, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk a szervezet munkáját” – mondta Antal Zsuzsanna, a hazai kulturális programok és sportesemények egyik vezető online piacterét működtető Jegymester Kft. ügyvezetője. A vállalat az együttműködés értelmében díjmentesen kiemelt megjelenési lehetőséget biztosít az egyesület részére a Jegymester.hu-n, eljuttatva az üzenetet az oldal mintegy 1,2 millió regisztrált jegyvásárló ügyfelének, akik a színházba, koncertre, kiállításra vagy sporteseményre szóló jegyük online beszerzése során december végéig egy plusz tétel, az Élelmiszerbank 1000 forintos adományjegyének megvételével segíthetik az egyesület munkáját.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület azon dolgozik, hogy az országban sok tízezer nélkülöző embertársunk megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerhez jusson. A nonprofit vállalkozás munkatársai felkutatják a hipermarketekben, feldolgozóüzemekben, termelőknél fölöslegessé vált és megsemmisítés előtt álló, de még fogyasztható élelmiszereket, majd kiszállítják azokhoz, akiknek nem jut elég élelem. A segítségnyújtás mellett az egyesület célja a pazarlás és az élelmiszerek megsemmisítése okozta környezeti terhelés csökkentése.

A Jegymester a hazai jegypiac vezető szereplőjeként évente mintegy 10 millió jegyet kezel. A társaság leányvállalatai több éve működnek Romániában, az egyik legnagyobb európai jegyforgalmazó vállalattal együttműködve pedig a Jegymester jegyértékesítő rendszerét több közép-európai országban vezetik be 2020-ban. A külföldi terjeszkedéshez szükséges befektetést a GB & Partners által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap tőkeinjekciója biztosítja.