Kihirdették a Nemzeti szpotversenyének győzteseit

2019 december 11. szerda, 13:01

Szerelmes Shakespeare címmel hirdetett videópályázatot október 1-jén a Nemzeti Színház.

December 20-án mutatják be Shakespeare A vihar című drámájából készült előadásukat, ennek kapcsán arra buzdítottak 15-25 éves fiatalokat, hogy válasszanak ki egy szövegrészletet William Shakespeare bármely művéből, annak alapján készítsenek egy videót egy tetszőleges nyilvános helyen, köztéren, középületben, és küldjék el a színháznak.

A kiírásnak megfelelően a december 1-ig beérkezett pályaműveket az instagram-oldalán tette közzé a teátrum. December 10-én a közönségszavazatokat lezárták, és a zsűri döntött a verseny győzteséről és a helyezettekről.

  1. helyezett: Tabajdi Anna, Varga Dominik

Nyereményük két repülőjegy Londonba és két színházjegy a Globe Színházba; két tiszteletjegy A vihar december 20-i premierjére; fejenként egy Shakespeare-idézettel díszitett powerbank, valamint a Nemzeti Színház felajánlja, hogy a nyertesek iskolájába 2020 őszén kitelepül.

  1. helyezett: Kriczky Gábor

Nyereménye két tiszteletjegy A vihar december 20-i premierjére, egy Shakespeare-idézettel díszített powerbank, valamint exkluzív kulisszajárás A vihar egyik szereplőjével.

  1. helyezett: Nagy Dorka, Schidlik Léna

Nyereményük két tiszteletjegy A vihar december 20-i premierjére, valamint fejenként egy Shakespeare-idézettel díszített powerbank.

Közönségdíjas: Rózsa Petra, Kállai Botond

Nyereményük két tiszteletjegy A vihar december 20-i premierjére, valamint fejenként egy Shakespeare-idézettel díszített powerbank.

A díjakat A vihar bemutató előadásán, 2019. december 20-án a Nemzeti Színház Nagyszínpadán adják át.