Nagyon kell szeretniök – Megjelent Réczei Tamás előadássorozatból készült könyve

2020 január 21. kedd, 14:14

Megjelent Réczei Tamás: Nagyon kell szeretniök (1-2) címet viselő színházi előadássorozatból készült könyve.

Ajánló a kötet elé:

2016 óta láthatja a közönség azt a felolvasószínházi sorozatot, amelynek válogatott szövegeit a héten megjelenteti a Corvina Könyvkiadó 2 kötetben.

Ezekben: Ady Endre-Léda, Molnár Ferenc-Darvas Lili, Kosztolányi Dezső-Harmos Ilona, Babits Mihály-Török Sophie, Móricz Zsigmond-Holics Janka, József Attila-Vágó Márta, Márai Sándor-Márai Lola házasságának ledrámaibb, legbotrányosabb időszakait dolgoztuk fel, az eredeti dokumentumokból.

A színházi változatot játszották: Szegeden, Budapesten, Tatabányán, Miskolcon, Sárospatakon, bérletben.

Az előadások sikerének köszönhetően minden helyszínen még egy évadot meg lehetett hirdetni, így lett a kiadvány is két részes.

Az eredeti történeteket ismerhetjük Nyáry Krisztián elhíresült bejegyzéseiből. Nem véletlen, hogy a kötet előszavát is ő jegyzi. A minidrámák bemutatják legnagyobb íróink és költőink házasságát, a megismerkedéstől a megcsalatásokig. Nagy részben az eredeti visszaemlékezések, lejegyzések tükrében.

A kötet nem titkolt célja, hogy oktatási segédanyagként is helyet kapjon a közép-és felsőoktatási rendszerben. Ezért is jelent meg a Diákkönyvtár sorozat tagjaként.

Pedagógusoknak és diákoknak egyaránt hasznos, drámajátszóknak egyenesen ajánlott.

A könyvbemutató következő állomásai:

Gyula január 30.

Győr március 11.

Kecskemét április eleje.

A szerkesztőről:

Réczei Tamás évek óta rendez színielőadásokat az utóbbi idők legnagyobb magyar könyvsikeréből, Nyáry Krisztián Így szerettek ők című munkáiból. Két kötetben gyűjtötte össze a magyar írók és költők szerelmi kapcsolatait dokumentumok alapján feldolgozó előadássorozat legnagyobb sikerrel játszott darabjait.

Réczei Tamás (1972), színházrendező, drámaíró, 2008 óta a Kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője. 2013-ban a Weöres Sándor drámapályázat III. helyezet lett. A székelyudvarhelyi Drámázat pályázaton megjelent Gettószerelem című színműve. A Katona József Drámapályázaton Kecskeméten különdíjas lett. 2016-tól írja és rendezi az Így szerettek ők felolvasószínházi sorozatot.