Papp János új karanténverse az Aquincumi Költőversenyeket idézi meg

2020 április 18. szombat, 9:41

Karantén plusz irodalom címmel készülnek sorra az Újnyugat Irodalmi Kör karanténklipjei, amelyek egyikén ismét Papp János jelentkezik be, ezúttal is saját versét mondva el, melyet az Aquincumi Költőverseny ihletett.


A XXIII. Aquincumi Költőverseny 2020. április 18-i döntőjét, a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre elhalasztotta az Aquincum Múzeum. (A tervek szerint ősszel pótolják a programot.) A rangos viadalt fáradhatatlanul szervező Papp János saját versével üzen(t) a költőtársaknak és a publikumnak.

Az Újnyugat Irodalmi Kör “Karantén plusz irodalom” sorozatának részeként, a Törzsasztal-csatornán látható filmetűdben megcsodálhatjuk Miske Emő Romváros című festményét, illetve a Financial Timesban és a Nyugat Plusz irodalmi folyóiratban ugyancsak rendszeresen megjelenő grafikus, Kisteleki Dóra illusztrációját (Ihlet) is.

A Kazinczy- és Aase-díjas színművész egy hete Hegyi foszlár című haikuját mondta el. A kisfilmeket Szabó Zoltán Bendegúz készítette. A sorozatszerkesztő: Szabó Zoltán Attila, a Legendák nyomában Talány Akusztik színészzenekar egyik alapítója, az Aquincumi Költőverseny zsűritagja.