Online kiállítás nyílt a VerShaker közösségi oldalán

2020 június 19. péntek, 10:22

Fiatal vers- és színházrajongók képzőművészeti alkotásaiból nyílt online kiállítás a VerShaker Facebook-oldalán.


A kategóriánként legtöbb lájkot elérő kép alkotója közönségdíjban részesül az Ab Ovo Kiadó, a Jelenkor Kiadó, a Tilos az Á Könyvek, a POKET zsebkönyvek és a Scolar Kiadó jóvoltából. 

“A magyar művészeti élet, a magyar kulturális élet indulatosan szakbarbár, tehát nem lehet kirándulgatni, nem járkálunk” – mondta Grecsó Krisztián a pályázat zsűritagjaként (Csernovszky Júlia és Szurcsik József képzőművészek mellett) Zoltán Áronnak adott interjújában.

Zoltán Áron, a Vígszínház Junior Príma Díjas színművésze, a VerShaker megálmodója így nyilatkozik az eseményről: “Grecsó Krisztián az említett interjúban hozzáteszi ironikusan, hogy ‘a megbocsátható összművészeti tér a színház’. Én ehhez azt teszem hozzá, hogy szerintem nem csak arról van szó, hogy ‘a bolondnak mindent szabad’, hanem ez egyúttal egy felelősség is.

A színészeknek, színházi alkotóknak kötelességük nyitni más művészeti ágak felé, és integrálni azok kortárs gyakorlatát a színházi munkáikba, hiszen a színház az élet minden területének tükröt tart. Ez a fajta gondolkodás volt az alapja annak a képzőművészeti pályázatnak, amelyet a VerShakeren egy hónappal ezelőtt hirdettünk meg, és ami éppen a napokban ér révbe. Rengeteg jó minőségű VersKép (illusztráció, parafrázis, vagy ha úgy tetszik képi interpretáció) született, amiért nagyon hálásak vagyunk a közel száz pályázónak.”

Június 17. és 20. között az I. kategória pályázóinak műveit ismerhetik meg, a 15-18 éves  középiskolások alkotásait, az őket inspiráló versekkel együtt. 4 napon keresztül, június 20-a éjfélig lehet szavazni, hogy ki nyerje a közönségdíjat. A következő négynapos szavazásban 18 év feletti műkedvelők, majd az utolsó körben 18 év feletti hivatásszerűen alkotók műveit láthatják az oldal látogatói.