Új klippel jelentkezik a Talány Akusztik

2020 július 28. kedd, 11:50

A 13 évesen filmes díjak sorát elnyert Szabó Zoltán Bendegúz rendezésében készült el a Zöld Csaba és Schwalm Zoltán nevéhez kapcsolódó Talány Akusztik együttes Klikk című klipje. A formáció a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör Legendák nyomában irodalmi szalonjában alakult 2016-ban.

A zenekar ajánlója:

Hamarosan a Tv2 zenei csatornáján, de hamarosan a 27. Országos Diákfilmszemlén is láthatjuk Benji új klipjét, amelyre a nívódíjas Talány Akusztik frontembere, a Madách- és a József Attila Színházakban főszerepek sorát játszó Zöld Csaba kérte fel az ifjú filmest, aki Noise című filmjével egyebek közt Youghalban, a First Cut! Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb Nemzetközi Film díját, majd az amerikai Boulder Nemzetközi Film Fesztiválon (BIFF 2020) a Best Up and Coming Filmmaker 2020. elismerést kapta meg. A sikerfilm az augusztus 17-én startoló Bujtor István Filmszemle dokumentum- és ismeretterjesztő filmes szekciójában, Balatonszemesen is szerepel!

A Klikk című vers eredetileg az ifjú rendező édesapja, Szabó Zoltán Attila (költői nevén: Schwalm Zoltán) Szép napot! című 2017-es kötetében jelent meg, amely azóta Magyar Elektronikus Könyvtár katalóguscímei közé is felkerült. Ebből a versből készített azután zenés feldolgozást a József Attila Színház színésze, a zeneszerzőként is elismert Zöld Csaba. A Talány Akusztik első koncertjét 2016-ban a Kulturális Örökség Napjain adta, az Óbudai Társaskörben. A Talány Akusztik zenészei: Burján Orsi, Kristó Zsófi, Gáspár Gyula, Németh-Szabó Tamás és Zöld Csaba.