Meghívásos drámapályázatot hirdetett a Pannon Várszínház

2021 március 05. péntek, 4:14

2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz. Ez az év Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója is. Ez alkalomból a Pannon Várszínház meghívásos drámapályázatot hirdetett Petőfi Sándor Karaffa-drámatöredékének befejezésére.

A pályaműveket 5 fős zsűri bírálja el, melynek tagjai:
Dobák Lívia dramaturg
Nánay István színikritikus
Blaskó Péter színművész
Géczi János író, költő
Vándorfi László rendező

A zsűri által javasolt szerzők közül az alábbiak fogadták el a meghívást:

Fabacsovics Lili
Forgách András
Darvasi László
Dézsi Fruzsina
Garaczi László
Háy János
Kovács Dominik és Viktor
Márton László
O. Horváth Sári
Szakonyi Károly
Szálinger Balázs
Tasnádi István
Terék Anna
Visky András
Zalán Tibor

A mindössze 15 gépelt oldalnyi töredéket a pályázók szabadon kezelhetik, sem műfaji, sem terjedelmi kötöttséget nem írtak elő.

A pályaművek benyújtásának határideje 2022. február 15., eredményhirdetés 2022. március 27-én lesz, a Színházi Világnapon, Veszprémben, nyilvános sajtótájékoztató keretében.

Az első három mű részesül pénzjutalomban, melyre összesen 2.500.000 Ft áll rendelkezésre. Ezt az összeget a zsűri belátása szerint osztja fel e három pályamű között.

A Pannon Várszínház a három díjazott mű egyikét 2023-ban bemutatja, további kettőt felolvasó színház keretében ismerteti meg a közönséggel. A három művön túl a zsűri által megjelölt darabokat a Kalligram Kiadó nyomtatott formában megjelenteti, elektronikus formában pedig a színház valamennyi magyarországi és határon túli magyar előadó-művészeti szervezet számára elérhetővé teszi.