Színműpályázatot hirdet az EMIH és Óbuda Önkormányzata

2021 március 24. szerda, 6:33

Az Óbudai Zsinagóga fennállásának 200. évfordulója alkalmából színműpályázatot hirdet az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és Óbuda Önkormányzata.

Az EMIH közleménye:

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és Óbuda Önkormányzata méltó módon kívánja megünnepelni a kerület ékességének számító épület bicentenáriumát, és ennek jegyében pályázatot hirdet egyfelvonásos színmű megírására. A nyertes szerzőt 900.000 forinttal díjazzák, és a tervek szerint a darabot a megújult Óbudai Zsinagóga előtti téren mutatják be, a zsinagóga 200 éves fennállásának ünnepén.

Fotó: zsido.com

Az Óbudai Zsinagóga közelmúltban felújított épülete az idők során több funkciót is ellátott, és számos történelmi esemény tanúja volt. A pályázat kiírói olyan egyfelvonásos, egy óra alatt – és maximum 8 szereplővel – előadható színműveket várnak, amelyek kapcsolódnak a zsinagóga történetének egy időszakához, annak meghatározó személyiségeihez. A pályázati felhívás ehhez hiteles forrásmunkát is ajánl, de a történelmi hűség nem követelmény. Mindenki pályázhat, akinek már jelent meg szépirodalmi, lírai vagy drámai alkotása, esetleg tanulmánya.

A pályázat beadási határideje: 2021. május 7. 15 óra

A részletes pályázati kiírás itt érhető el.