BÁBesetek címmel indított sorozatot a BRFK és a Budapest Bábszínház

2021 június 07. hétfő, 16:46

Sorozatot indított a Budapest Bábszínház és a Budapesti Rendőr-főkapitányság BÁBesetek címmel; a szombaton induló sorozat kisfilmjei szórakoztató módon bábok, színészek és rendőrök közreműködésével mutatják be a rendőrség munkáját és népszerűsítik a bábműfajt.

A rendőrségi szakemberek és a bábművészek minden epizódban felderítenek egy-egy esetet, amelyek a Budapest Bábszínház közkedvelt előadásainak szereplőihez kapcsolódnak. A filmekben látható Findusz, Nyúl Péter, Gergelyfi bácsi és a Gengszter nagyi is.

A szórakoztatáson túl fontos információkat, tanulságokat csempésztek a történetek közé a fiatalabb és az idősebb korosztálynak is – olvasható a Budapest Bábszínház közleményében. Mint írják, a fordulatos, izgalmas és humoros filmeket a rendőrpalotában és a Bábszínházban, 15 helyszínen forgatták. A hatrészes sorozatban együtt dolgoztak a bábművészek és a hivatásos rendőrök.

Az epizódokat a police.hu oldalon, a BRFK Információs Portálon, a Budapest Bábszínház Facebook-oldalán és a YouTube-csatornáján teszik közzé. A Hoffer Károly által rendezett sorozat írója Gimesi Dóra, bábtervezője Lisztopád Krisztina, zeneszerzője Pirisi László.

A szereplők között van Hannus Zoltán, Kemény István, Juhász Ibolya, Karádi Borbála, Márkus Sándor, Pallai Mara, Ellinger Edina bábművész mellett Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, továbbá Németh Veronika, Berkesi Andrea, Szabó Bettina és Soleczki Gábor, a BRFK munkatársa. A film elkészítését a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatta.