Tudásmegosztó Műhelyt indít az Art-ravaló

2021 november 03. szerda, 4:07

Könyvbemutatóval, zenei performansszal és vetítéssel is vár az ART-RAVALÓ november 12-én a Trafóban.

Az ART-RAVALÓ meghívója:

Hisszük azt, hogy a saját élményű kreatív művészi aktivitás, az irodalom, a költészet, a zene, a színjátszás valamint a közösséghez tartozás élménye segíti önmagunk és a körülöttünk lévő világ megértését, fejleszti az önkifejezés képességét, érzékenyít és nem utolsó sorban megtartó erővel bír. Ezért született az ART-RAVALÓ, a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál Egyesület közös szociális-művészeti projektje hátrányos helyzetű, illetve gyermekvédelemben nevelkedett fiatal felnőttek számára.
Na de hogyan lesz belőlünk csapat? Miképp támogassuk a fiatalokat abban, hogy olyan munkát találjanak, ami nekik való? Ha valaki lemorzsolódik, mi a teendő? Tavaly megjelent kiadványunkban gyakorlatiasan meséljük el a történetünket és a módszertanunkat a résztvevő fiatalok és stábtagok személyes beszámolóival, a képzés folyamatait lépésről-lépésre végigkövetve.

A program folyamán zenés kóstolót adunk az idei csapat munkájából Juhász Bence karmester vezényletében, kiadványunkról annak szerzőivel Kiss Bea, rádiós újságíró beszélget, majd a programunkhoz kapcsolódó, hamarosan bemutatásra kerülő “Keresők” című dokumentumfilm (rendező: Bartha Máté) teaser-ét is megnézzük.

Az esemény az ART-RAVALÓ Tudásmegosztó Műhelyének, egy többnapos interaktív szakmai program nyitó eleme, amit olyan szakembereknek találtunk ki, akik a művészeti, pedagógiai és szociális szférában az ART-RAVALÓ módszertanát a saját közegükbe relevánsan, saját paramétereik szerint alakítva tudnák integrálni. További információ a Tudásmegosztó Műhellyel és a projekttel kapcsolatban a honlapunkon, illetve facebook oldalunkon található. A kiadvány megjelenését és az ART-RAVALÓ projektet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatta.

A programon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az artravalo@szubjektiv.org e-mail címen lehet.