Diótörő – Balettshow a Cirque De Monte Carlóval

2016 november 21. hétfő, 15:02
Csajkovszkij klasszikus balettje, a Diótörő ezúttal szenzációs akrobatikus balettshow-ként jelenik meg a színpadon a Cirque De Monte Carlo és Edvin Marton feldolgozásában és közreműködésével.

cirque

A Papp László Budapest Sportarénában 2016. december 20-án látható produkció látványvilágát a kortárs cirkuszi művészet egyik vezető társulata, a Cirque 64 de Monte Carlo adja, míg a Diótörő dallamait Edvin Marton virtuóz hegedűművész idézi meg egy felbecsülhetetlen értékű 1699-es Antonio Stradivari hegedűn.

Az E. T. A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály című meséje alapján készült előadás Csajkovszkij utolsó balettje és egyben utolsó színpadi műve, ősbemutatójára 1892. december 18-án került sor a szentpétervári Mariinszkij színházban.

A mesében megelevenedett bábok és karácsonyfadíszek, a bátor Diótörő herceg és a gonosz Egérkirály harca azóta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen epizódja. Az Arénabeli crossover jellegű, rendhagyó előadást a Danubius Music menedzselésével az Art Anzix Színház szervezi, a koreográfiát pedig Yanniek Bonheur, többszörös jégkorcsolyabajnok készíti.