Világhírű művészek tanítanak a nagycirkuszban

2017 január 10. kedd, 16:40

Világhírű cirkuszművészek oktatják a magyar artistákat a Fővárosi Nagycirkuszban. A vendégelőadók ezentúl rendszeresen tartanak majd egy-egy órát a magyar diákoknak. Elsőként egy orosz artista csoport tartott látványos bemutatót.
A cirkusz ezentúl úgy szerződteti nemzetközi fellépőit, hogy a gázsiért cserébe ne csak előadást, de egy órát is tartsanak a cirkuszban a magyar diákoknak.

Fotó: fnc.hu

„Egy workshop, egy mesterkurzus alkalmával ki lehet szívni a tudásukból technikai elemeket. Meg lehet kérdezni őket, hogy hol van a trükkjeik legnagyobb nehézsége. A gyakorlási időszak alatt, a próbaidőszak alatt hol, mivel küzdöttek a legtöbbet. És ezeket a tudásokat így most a fiataljaink beépítik a saját képzésükbe” – mondta el Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

A mászó és egyensúlyozó gyakorlatok mellett a légtornászok feladatait is kipróbálhatták az artistaképzősök. „Ez most az ötödik évem itt, az artistaképzőben. Én egyébként kínai rudat csinálok, úgyhogy amit most itt lehet, az egy teljesen más dolog nekünk, mert mi inkább erővel dolgozunk: erőgyakorlatok vannak meg szaltók, ez pedig egy teljesen más dolog” – mondta az egyik diák, Fehér Ádám.

Forrás: Hír TV