Magyar cirkuszi siker Monte Carlóban!

2017 február 07. kedd, 16:44

Bronz bohóc díjat és három különdíjat kapott Komenda Zsófia (művésznevén Sophia) a Monte Carlói Ifjúsági Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. A 19 éves artista egyedüli magyarként vett részt a seregszemlén. 

Komenda Zsófia (Sophia) Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Komenda Zsófia junior rúdtánc Európa- és világbajnok. A 19 éves lányt egy éve fedezte fel és vette “védőszárnyai” alá a világhírű magyar artista pár, Kristóf Krisztián és Demjén Natália, akik betanítottak neki egy különleges légtornász mutatványt, amit egy 10 méter magasban “lebegő” rúdon mutat be. A produkció sikerét bizonyítja az is, hogy idén nyáron a Reuters forgatott Zsófiról egy anyagot, amit két nap alatt több mint 50 ezren néztek meg az interneten.

Zsófia fellépett már Peruban, ahol egy nemzetközi műsor egyik kiemelt női főszereplőjeként dolgozhatott, majd egy héttel később Guatemalába utazott, ahol a “The Vampire Circus” tematikus produkciójában szerepelt. Az első hazai szereplése decemberben volt, a Fővárosi Nagycirkusz téli műsorában lépett fel.

Komenda Zsófia (Sophia) Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A következő 2 évre már leszerződtettèk: többek között az Európa Park jégrevüjében fog szerepelni, mely kontinensünk legszínvonalasabb szabadidő parkja. Utána a világ legszebb kőcirkuszában, a Párizsi Cirque D’Hiverben lesz látható, a világhírű Bouglione család a franciaországi turnéjára is meghívta. A Monte Carlói díjkiosztó után München, Berlin és Madrid vezető cirkuszai kínáltak Zsófinak szerződést.

Komenda Zsófia a Fővárosi Nagycirkusz néhány hete zárult karácsonyi műsorában, a Dima karácsonyában már a hazai cirkuszrajongó közönséget is lenyűgözte.

Forrás: fnc.hu