Cirkuszi csoda – Összeomlott egy kötélen egyensúlyozó emberpiramis, de mindenki felépülhet

2017 február 09. csütörtök, 22:26

Megsérült öt légtornász, köztük a legendás Wallenda-család több tagja, amikor összeomlott egy kötélen egyensúlyozó nyolcfős emberpiramis, és öt artista a földre zuhant a floridai Sarasota cirkuszában próba közben.

A helyi tűzoltóság közlése szerint a kórházba szállított akrobaták közül négy súlyosan megsérültek a szerdai balesetben. A hatóságok nem közölték a sérültek nevét, de a sajtó úgy értesült, hogy Nik Wallenda világhírű kötéltáncos famíliájának néhány tagja is köztük lehet.

Fotó: Thomas Bender

Annyit Wallenda is elárult, hogy a sérültek között van a nagynénje. Az artisták 5-9 méteres magasságból zuhantak a földre, miután egyikük elveszítette az egyensúlyát.

A cirkuszigazgató nem tulajdonított nagyobb jelentőséget az incidensnek, “a cirkusz világa már csak olyan, hogy előfordulnak balesetek, a műsornak folytatódnia kell”, mondta. A fontos az, hogy senki sem halt meg vagy lett nyomorék – tette hozzá.

A légtornászok emberpiramisa lett volna a két nap múlva kezdődő új műsor fénypontja, amely Wallenda közlése szerint nem marad el.

Nik Wallenda már a hetedik nemzedékét képviseli a híres artistadinasztiának.

A 38 éves kötéltáncos, aki egyebek között azzal lett világhírű, hogy átkelt a Grand Canyon és a Niagara vízesés fölött egy kifeszített kötélen, szintén részt vett a produkcióban segítőként, de nem sérült meg.