Egy évig bírta állatprodukciók nélkül egy amerikai cirkusz

2017 február 21. kedd, 22:54

Alig egy év telt el és máris visszavette repertoárjára az állatprodukciókat egy amerikai cirkusz, amely épp az ilyen mutatványok beszüntetésével vívta ki korábban az állatvédő szervezetek elismerését.

Allen Zippin, a Melha Shrine Circus vezetője szerint kénytelen voltak visszahozni a porondra az elefántokat, a tigriseket és a kutyákat, a közönség ugyanis ezt akarja.

A jótékonysági szervezetként működő cirkusz 63 éves történetében a tavalyi volt az első év, hogy veszteséget könyvelt el. “A fizető közönség 6500 főre csökkent tavaly” – mondta Zippin, hozzátéve, hogy az emberek egy része visszakérte a pénzét, amikor megtudta, hogy nem lesznek állatmutatványok.

Az állatvédelmi szervezetek évek óta igyekeznek nyomást gyakorolni a cirkuszokra annak érdekében, hogy azok véget vessenek az aktivisták által kegyetlennek és embertelennek nevezett állatprodukcióknak.
Sheryl Becker, aki online petíciót indított a Melha Shrine Circus állatmutatványainak beszüntetéséért, elmondta, hogy egyetlen cirkusznak sem kellene, hogy szüksége legyen állatokra a szórakoztatáshoz.

A kezdeményezésnek immár több tízezer támogatója van.