Adieu! – Egy szerelem pillanatait leltározza a Recirquel

2017 március 18. szombat, 11:08

Április 19-én mutatja be a Recirquel Adieu! című új produkcióját a Müpában, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében!

Recirquel: Adieu!

Recirquel: Adieu!

A Vági Bence és Neil Fisher által közösen színre vitt keserédes történet főszereplője Oszkár és Viola. A köztudatban a bohócok alakjához szinte kizárólag a nevettetés kapcsolódik. Ezt a képet a Recirquel egyik előadásában már árnyalta, most viszont tovább mennek: két ember személyes sorsának elmesélésébe szövik bele az újcirkusz eszköztárát.

Viola és Oszkár varázslatos világában minden, még az idő alakulása is a feje tetejére áll: a közös élet utolsó napjai és a szerelem születésének pillanata egyetlen belső utazás az emlékek kavalkádjában. A valamikor az ötvenes évek Budapestjén induló érzelmes történet átkalauzolja a nézőt a házaspár együtt töltött évtizedein: a világháború sötét napjait is felvillantva eljutunk az 1910-es évekig. S miközben közös életük pillanatait leltározzuk, a két szereplő és nem mindennapi környezetük is folyamatosan átalakul. A szokatlan történések helyszíne az évek alatt tárgyakkal és emlékekkel megtelő tágas lakás, ahol minden nagyon ismerős, és mégis, talán semmi nem az, aminek látszik…

Vági Bence (fotó: recirquel.com)

Vági Bence (fotó: recirquel.com)

Vági Bence művészeti vezető a Recirquelről:

“Éppen úgy, mint az élsportolóknak, a mi artistáinknak is rendkívül tudatosan kell élniük. A szükséges pihenőidő, a megfelelő proteinbevitel, a fizikoterápiás kezelés egyaránt fontos. A fizikai kondíció mellett azonban elengedhetetlen a színészi munka bekapcsolása is a produkciókba. A karakterek pontos megformázása, átélése, és kifejezése nélkülözhetetlen pillérei az előadásainknak, ami természetesen lelkileg is hat művészeinkre. Mindez összetett és összeszedett munkát követel. Éppen ezért hagyomány nálunk, hogy a fellépések előtt közösen meditálunk, így segítve elő az energiaszintek kiegyenlítését. Életveszélyes pillanatokat élünk át a produkció alatt, minden mozdulaton emberéletek múlnak, a kellő összpontosításnak mindennél fontosabb szerepe van. Addig nem engedem a publikum elé lépni a csapatot, amíg úgy érzem, hogy szellemileg és lelkileg nem állnak egyaránt készen. (…) Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, beleértve annak minden pozitívumát és negatívumát. Sok időt töltünk együtt, számtalanszor együtt kelünk, eszünk, utazunk. Bántjuk és szeretjük egymást. A lényeg azonban az, hogy igazán odafigyelünk egymásra. (…) Azzal a törekvéssel indultunk el az úton, hogy megújítsuk Magyarországon a cirkusz műfaját, új értékekkel, színekkel gazdagítva azt. A közönség visszajelzései minden fellépés után megerősítik, van igény arra, amit nyújtani tudunk. Szeretnek minket. Azok lettünk, akikké válni akartunk: egy olyan, társulat tagjaivá, akik előadásukkal képesek megérinteni az emberek szívét. (forrás: eji.hu)