Cirque du Sziget – Újcirkuszi produkciók a Hajógyárin

2017 július 23. vasárnap, 9:03

Egy majd 1000 főt befogadni képes sátrat állítanak fel a szabadtéri színpad mellett, és a Sziget Fesztivál fennállásának 25. évfordulója alkalmából az eddigieknél is sokszínűbb és nemzetközibb program állt össze.

Machine de Cirque

Machine de Cirque

Két társulat érkezik Kanadából: a Machine de Cirque azonos című produkciója, illetve a Cirque Alfonse Barbu című előadása tekinthető meg. Az ifjabb nemzedék képviseletében a Baross Imre Artistaképző tanulói mutatják be legújabb műsorukat minden délután. Ezt az öt hölgyből álló Compañia Vavel Circus társulatának Garbuix című előadása követi.

A Fidelio Színház és Táncsátorban a spanyol Animal Religion lép fel, akik a kortárs újcirkusz egyik legprogresszívebb vonalát képviselik. Augusztus 10-én 23:00-tól látható, Indomador című előadásuk középpontjában a nemek közti különbségek, a férfi és női szerepek, illetve a köztük rejlő kapcsolatok állnak. Az emberben rejlő állatias ösztönök kifejezéséhez pedig jól jönnek az akrobatikus elemek: rituális táncok és kakasviadal elegyedik az újcirkusz határtalanságával.

Olivia Quayle és Jan Patzke párosa Joli Vyann néven a szerelem és a párkapcsolat dinamikáját mutatja be augusztus 13-án. A 2012-ben alakult duó a tánc és a cirkusz innovatív fúziójában gondolkodik, neves társulatokkal és koreográfusokkal dolgoztak szerte a világon. A Szigetre a Lance Moi En L’Air című szabadtéri előadásukkal érkeznek, ami a L’Eolienne nevű alkotócsoporttal közösen hoztak létre. A partnerakrobatikát a legmagasabb szintekre emelő előadásukban két tökéletesen összeillő test és tulajdonosa keresi a választ arra, hogyan lehetünk gyengédek és erősek egyszerre, és milyen szabadesésből megérkezni a másik ölelésébe.