Négy olasz városba kapott meghívást a Recirquel társulata

2017 november 25. szombat, 13:23

November 24. és december 2. között Olaszország négy városában is bemutatják a Recirquel Cirkusz az Éjszakában című darabját. A produkciót összesen hét alkalommal, olasz nyelven tekintheti meg a közönség.

Recirquel Társulat: Cirkusz az Éjszakában / Fotó: Nagy Attila

Recirquel Társulat: Cirkusz az Éjszakában / Fotó: Nagy Attila

A Cirkusz az Éjszakában című produkció eredeti kortárs magyar mű, kizárólag magyar alkotókkal és előadókkal. Az előadás címe szimbolikusan arra utal, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét rangjának megfelelő helyre emelje. A produkcióban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet foglal el a tánc- és a színészmesterség jelenléte, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene. Az előadás az emberiség régóta áhított vágyát, a repülés tudományának elsajátítását állítja a középpontba, a történet során az artistaművészek felfedezik saját személyiségük legmélyebb részeit is.

A tavaly Kanadában nagy sikert aratott darabot most Olaszországban is bemutatják. A produkció november 24. és december 2. között Észak-Olaszország négy városának – Vicenza, Treviso, Mestre és Legnano – színházaiba kapott meghívást. A nyolc napos turné alatt összesen hétszer mutatják be az előadást, amelyet az olaszországi premierre tekintettel, olasz nyelven tekinthet meg a közönség.

Recirquel Társulat: Cirkusz az Éjszakában / Fotó: Nagy Attila

Recirquel Társulat: Cirkusz az Éjszakában / Fotó: Nagy Attila

„Az elmúlt években a társulat védjegyévé vált, hogy a külföldi fellépéseink alkalmából az előadásainkat a célország nyelvén mutatjuk be” – mondta Vági Bence. A Recirquel Társulat alapító-művészeti vezetője hozzátette, hogy bár több hónapos munka van a nyelvtanulásban, megéri, mert a közönség nagyra értékeli ezt a gesztust, és sokkal intenzívebben élik át az előadást. A Recirquel korábban lengyel, francia és héber nyelven is bemutatta már darabjait.
A Cirkusz az Éjszakában-t, amely a társulat első egész estés előadása, már a világ számos országában mutatták be nagy sikerrel: tavaly a Cirque du Soleil világhírű montreáli kőszínháza, a La TOHU, ezzel az előadással indította színházi évadját. A darabot 2016-ban száz produkció közül beválogatták a világ legnagyobb előadó-művészeti seregszemléje, a CINARS Biennale (Conférence internationale des arts de la scéne) hivatalos programjába is. A társulat Cirkusz az Éjszakában című darabja Magyarországon legközelebb december 6-án lesz látható a Müpa Kultúr Kültér programsorozata keretében.

 
 

Kapcsolódó anyagok