A visegrádi négyek gyermekeinek tartottak előadást a Nagycirkuszban

2017 december 16. szombat, 14:24

2018 a családok éve lesz, ennek részeként kiemelt figyelmet kapnak a gyermekeket nevelő vagy gyermeket vállaló családok. Ehhez kapcsolódva az Erzsébet-tábor szervezésében a Fővárosi Nagycirkuszban külön előadást tartottak a V4 országokból, azaz Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából és Magyarországról érkezett gyermekeknek a Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című műsorból.

A rendezvény másik vonatkozása az volt, hogy a Fővárosi Nagycirkusz Közép-Európa, és így a visegrádi négyek egyelten kőcirkusza.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A konferanszié, Maka Gyuszi szövegét a két előadásban is fellépő artista, Rafal Walusz lengyel illuzionista és Zdenek Supka cseh zsonglőr tolmácsolta a gyerekeknek. Az előadást Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyitotta meg. A rendezvényre ellátogatott Hornyák Tibor, az Erzsébet-tábor főtitkára is.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

– Van olyan, aki az állatszámokat, van, aki az akrobataszámokat, van, aki a légtornászokat szereti a levegőben. Ők azok, akiknél szájtátva várjuk, hogy ugye nem fognak leesni, ugye sikerül nekik – ezekkel a szavakkal köszöntötte az egybegyűlt gyerekeket és kísérőiket Novák Katalin, miután arról kérdezte őket, hogy szeretik-e a cirkuszt (természetesen, hangos pozitív válasz érkezett feleletként). Az államtitkár asszony országonként köszöntötte a programon résztvevő gyerekeket.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A Nagycirkusz Zánkára is eljuttatott egy szeletet a cirkusz világából a V4 országokból érkezett gyermekek számára, ahol Jerabek Csenge és Faludy Szilvia lépett fel egy-egy görkorcsolya számmal.

 
 

Kapcsolódó anyagok