Nagycirkusz: Győztesek Karneválja és vízi cirkusz a jövő évi programban

2017 december 25. hétfő, 10:06

2018-ban az újkori cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóját ünnepli a Fővárosi Nagycirkusz.

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában közölte, hogy a jubileumi évet megnyitó 12. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra csaknem 30 cirkuszigazgató és 20 ország 160 művésze érkezik januárban. A nyitó előadásra – mint fogalmazott – az egész világ oda fog figyelni, hiszen a színpadon egyedülálló lovas produkció mutatkozik majd be.

Fotó: maciva.hu

Fotó: maciva.hu

A rendezvénysorozat legsikeresebb előadásai két hónapig a Fővárosi Nagycirkusz színpadán maradnak – farsang idején a Győztesek Karneválja című műsorban lesznek láthatók – nyáron pedig közkívánatra új műsorszámokkal tér vissza színpadra a tavaly óriási látogatottságot elért vízi cirkusz. Fekete Péter szerint a cirkuszi műsorok népszerűsége abban rejlik, hogy nem virtuális valóságot, hanem valódi teljesítményeket mutat be, a manézson fölvonuló artistaművészet – mint mondta – az emberi erővel megvalósítható csodák művészete.

Az igazgató kitért arra is, hogy a közönség leginkább az állatos műsorszámokat kedveli, az érdeklődők túlnyomó többsége is arra kíváncsi, hogy milyen állatokat láthat az előadásokon. Sokan féltik ugyan őket a cirkuszoktól, ám a budapesti társulat csak az emberek és állatok békés együttélést, harmonikus kapcsolatát bemutató előadásokat enged a színpadra – tette hozzá. Kiemelte, hogy a szilveszterig futó előadásukban is ilyen helyzetet mutatnak be elefántokkal és hagyományos cirkuszi eszközökkel, a műsorok telt házzal futnak, sokan karácsonyi ajándéknak is cirkuszi belépőt vesznek a gyermekeiknek.

A Fővárosi Nagycirkusz az év utolsó napjaiban is telt házas előadásokra készül, a jegypénztár szombaton is egész nap várja az érdeklődőket – mondta az intézmény vezetője.

Forrás: MTI, Színház.org

 
 

Kapcsolódó anyagok