A Recirquel produkciója nyitja meg A Dal 2018 adásait

2018 január 29. hétfő, 14:22

A Recirquel Társulat produkciója nyitotta meg A Dal 2018 második válogatóját január 27-én. A verseny harmadik válogatója, az elődöntők és a döntő adásainak nyitányaként is különleges újcirkuszi előadásból láthatnak ízelítőt a nézők.

Recirquel Társulat - A Dal 2018 / Fotó: Kaszner Nikolett

Recirquel Társulat – A Dal 2018 / Fotó: Kaszner Nikolett

Az első magyar újcirkusz társulat előadásai az elmúlt években a világ számos nagy színházában és fesztiválján arattak közönségsikert, most A DAL felkérésére a Recirquel produkciói nyitják a televíziós verseny 2018-as sorozatának adásait. A társulat látványos show-elemekkel gazdagított produkcióiban a hazai cirkuszi hagyományokat tánc- és színházművészeti műfajokkal ötvözi, az előadásokban a cirkuszi trükkök mellett hangsúlyos szerepet kap a történetmesélés, és az érzelmek kifejezése.

A DAL 2018 adásait megnyitó néhány perces előadásokban nézők ízelítőt kaphatnak az újcirkusz-műfaj elemeiből, a színpadon többféle cirkuszi zsánerszám – levegőakrobatika, lengőrúd és lábzsonglőr számok, handvoltige, handstand – is látható lesz. A fellépések során a Recirquel nemzetközi sikerű előadásainak átdolgozott jeleneteit, vagy kifejezetten A Dal-ba komponált, egyedi produkciókat tekinthet meg a közönség. A produkciók közt helyet kap a budapesti vizes világbajnokság zárógáláján bemutatott monumentális előadás levegőképének átdolgozott változata, valamint a Párizs Éjjel című előadás egyik jelenete, amely tavaly nyáron a világ legnagyobb fesztiválján, az Edinburgh Fringe-en – a szakma és a kritikusok körében is nagy sikert aratott.

Recirquel Társulat - A Dal 2018 / Fotó: Kaszner Nikolett

Recirquel Társulat – A Dal 2018 / Fotó: Kaszner Nikolett

„A Dal az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért showműsor hazánkban, hiszen adásonként több mint egymillió néző várja kíváncsian, melyik lesz a legjobb dal Magyarországon. Ez kiváló alkalom arra, hogy emlékeztessük magunkat, mi magyarok az előadó-művészet más ágaiban is nagyot tudunk alkotni, büszkék lehetünk az értékeinkre” – mondta Vági Bence. A Recirquel művészeti vezetője hozzátette, a társulat missziója az, hogy az évszázados tradícióval bíró, hazai cirkuszművészetet egy picit újragondolva, más megközelítést alkalmazva újra feltegye a világtérképre.

A Dal 2018 adásait követően a Recirquel tavasszal többek közt Spanyolországban, Norvégiában és Franciaországban is fellép majd, a társulat egész estés produkciói továbbá folyamatosan láthatók a budapesti Müpában.

 
 

Kapcsolódó anyagok