Magyar gumiasztal-csoport aratott sikert Münchenben

2018 február 03. szombat, 17:32

Február 1-jén elsöprő sikert aratott a világhírű müncheni Krone Cirkusz II. Winterprogramjában fellépő magyar High5 csoport gumiasztal-száma! A premieren a 3500 fős közönség álló tapssal fogadta a fiatal artisták fellépését.

High5: Men In Black

High5: Men In Black

A High5 formációt a Baross Imre Artistaképző Intézet öt fiatal diákja hozta létre: Lukácsa Petra Dorka, Fülemen Tamás Attila, Terebesi Tamás Dominik, Kardos Levente és Bényei Marcell. Nem először léptek fel külföldön, a wiesbadeni XXV. Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon az aranydíjat és közönségdíjat is elnyerték, amelyre korábban nem volt példa a magyar cirkusztörténetben. Emellett a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál fiatal tehetségeket felvonultató Newcomer Showján első helyezést értek el.

A Fővárosi Nagycirkusz látogatói számára sem ismeretlen a nevük, szerepeltek már a Dima karácsonyában is, illetve a Lúdas Matyiban Petra a Szelídség nevű ludat, négy társa pedig Matyi barátait alakította. Men in Black című gumiasztal-számukban – melyet Münchenben is bemutattak és amelyen évek óta dolgoznak és finomítanak – négyen a titkos szervezet ügynökeit, egyikük pedig egy földönkívülit formálja meg.

High5: Men In Black

High5: Men In Black

A High5 tagjai fiatal koruk ellenére már számtalanszor bizonyítottak – a tagok életkora jelenleg 16 és 18 év között van. Müncheni előadásukat megtekintette a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetése is. Graeser József „Dodi” cirkuszszakmai vezető elégedett volt a látottakkal. Elmondta, hogy a fiatalok bemutatkozása jól sikerült, a német közönség vastapssal fogadta őket. A premierlázat leküzdve hibátlanul mutatták be műsorszámukat. Az érettségi előtt álló diákok sok tapasztalattal gazdagodhatnak a nagy múltú, professzionális cirkuszban, amelyet a későbbiekben kamatoztatni tudnak.

 
 

Kapcsolódó anyagok