Nemzetközi utcaszínházi és cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál

2018 február 08. csütörtök, 9:04

Nemzetközi utcaszínházi és utcai cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál és a Magyar Zsonglőr Egyesület – közölte kedden a pécsi eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Fotó: zsolnayfenyfesztival.hu

Fotó: zsolnayfenyfesztival.hu

A Zsolnay Street Artist elnevezésű, nyári megmérettetésre társulatok és egyéni előadók minőségi, egyben szórakoztató produkcióit várják. Az elmúlt két fesztivál során a közönség már láthatott számos légtornászt, akrobatát és zsonglőrt a lenyűgöző újcirkuszi előadásokon, idén pedig a ZSÖK tovább színesíti az utcaszínházi és utcai cirkuszi előadások palettáját.

Ehhez kiváló apropót kínál, hogy a Magyar Zsonglőr Egyesület a fesztivál ideje alatt rendezi meg Pécsen a 16. Magyar Zsonglőrtalálkozót. A jelentkezéseknek tartalmazniuk kell az előadásról szóló rövid leírást angol vagy magyar nyelven, a technikai szükségletek pontos listáját és egy videót az előadásról.

Fotó: zsolnayfenyfesztival.hu

Fotó: zsolnayfenyfesztival.hu

A pályázatok közül öt előadást választ ki a Magyar Zsonglőr Egyesület szakmai csapata és a fesztivál szervezői, amelyek meghívást kapnak a fesztiválra és bekerülnek a hivatalos utcaszínházi programba.

Az öt kiválasztott előadás 400 euró hozzájárulást kap, emellett a fesztivál első két napján a látogatók szavazatai alapján legjobbnak ítélt előadás 3000 euró pénzdíjazásban részesül. Az utcai produkciók pályázatait a zsolnaystreetcompetition@gmail.com címre várják a szervezők március 5-ig.

Forrás: MTI, Színház.org

 
 

Kapcsolódó anyagok