Humans – Ausztrál újcirkuszi előadás érkezik a Trafóba

2018 április 11. szerda, 7:37

A nemzetközileg magas árfolyamon jegyzett ausztrál Circa tíz akrobatája bemutatja, mit jelent embernek lenni: tételük szerint testünk, vágyaink, szerelmeink, kapcsolataink tesznek ki minket. De hogy mennyit bír az ember? Ők pont ezt feszegetik.

Circa: Humans / Fotó: Pedro Greig

Circa: Humans / Fotó: Pedro Greig

A Trafó ajánlója:

Míg elámulva nézzük a fizikai teljesítményét és kunsztokat, észrevétlenül számba vesszük saját szerelmeinket, az ilyen-olyan súlyokat, amiket cipelünk, és elgondolkodunk a keménységről, amire szükségünk van mindezek cipeléséhez. Fel is sejlik abban, aki nézi, hogy milyen vad dolog embernek lenni.

2006-os megalakulása óta a brisbane-i csapat Ausztrália vezető újcirkuszi társulatává nőtte ki magát. Hat kontinens 39 országát bejárták lenyűgöző technikájukkal, félelmetes akcióikkal és veszélyes attrakcióikkal, maguk mögött mindenhol tátott szájakat hagyva. Hozzánk is már negyedszerre jönnek. A Circát az erő, a küzdelem és az érzékenység jellemzi, melyet óriási akrobatikus repertoárral és energiával tele mutatnak be. Fennakadás nélkül folyik egymásba a szélessávú akrobatika, a trapéz, az emelőszámok, a kígyóember rugalmassága, egy csepp helyzetkomikum, rengeteg érzés és a remek zenei választások a kiválóan összerakott új előadásban.

Circa: Humans / Fotó: Pedro Greig

Circa: Humans / Fotó: Pedro Greig

Előadók: Caroline Baillon, Nathan Boyle, Marty Evans, Keaton Hentoff-Killian, Rowan Heydon-White, Bridie Hooper, Todd Kilby, Nathan Knowles, Cecilia Martin, Daniel O’Brien, Kimberley O’Brien. Technikai vezető: Jason Organ. Jelmeztervező: Libby McDonnell. Rendező: Yaron Lifschitz.

A Humans május 10-111-12-én látható a Trafóban. Május 9-én a társulat alkotói workshopot tartanak az Inspirál Cirkuszközpontban. További infó és jelentkezés itt: inspiralcircus@gmail.com.

Circa: Humans / Fotó: Pedro Greig

Circa: Humans / Fotó: Pedro Greig

Nézőpont:

A május 11-én előadás után “közönség-össze-találkozót” rendeznek. A Nézőpont programban aki látta az aznapi előadást, az az előadást követően részt vehet egy félórás, kötetlen beszélgetésen, melyen a nézők a bennük felmerülő kérdéseket nem az alkotóknak, hanem a közönség más tagjainak tehetik fel, egymásnak válaszolhatják meg. A program célja, hogy minél több olyan emberrel beszélhessetek, akit nem ismertek, akivel nem értetek egyet.

A programhoz tartozik egy pontgyűjtő füzet, amelybe a kérdéseiteket és a másoktól hallott legérdekesebb gondolatokat lejegyezhetitek. A füzetbe minden alkalmon való részvétel után kaptok egy néző-pontot.

Az összegyűjtött pontokat kedvezményes jegyekre válthatjátok be.

 
 

Kapcsolódó anyagok