A vakvezető kutyák világnapját ünnepelték a Nagycirkuszban

2018 április 28. szombat, 12:27

Bemutatták Gy. Dobos Mariann Közösséget építünk – Egy látássérült szervezet élete című kötetét a Fővárosi Nagycirkuszban csütörtökön a vakvezető kutyák világnapjához kapcsolódva.

A kötetet a szerző, valamint a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGyKE) képviselői adják át a társulat művészeinek – mondta el Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója az MTI-nek. A Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetségének javaslatára 1994 óta április 27-én tartják a vakvezető kutyák világnapját, s erre készülve rendezik meg a könyv cirkuszbeli bemutatóját – fűzte hozzá.

Kiemelte: a kötet kitér az akadálymentesített (audionarrált) cirkuszi előadásokra, amelyek bevezetésében a Fővárosi Nagycirkusz világelső, így elérhetővé teszi ezt a nonverbális művészeti műfajt a vak és gyengénlátó nézők számára is. A főigazgató elmondta, hogy a fővárosi intézménybe rendszeresen ellátogatnak 20-30 fős, vakokból és gyengénlátókból álló csoportok, amelyek narrátorok segítségével élvezhetik a műsort.

Forrás: MTI, Színház.org