Virággal köszöntik az édesanyákat a Nagycirkuszban

2018 május 05. szombat, 9:15

A Fővárosi Nagycirkusz anyák napja alkalmából minden, május 6-i előadására váltott cirkuszjegy mellé egy szál virágot ad, mellyel a látogatók felköszönthetik édesanyjukat.

A cirkusz műfaja mindig is családi szórakozás volt, ahová szülők és nagyszülők vitték el gyerekeiket és unokáikat. Emellett a cirkuszművészet az a művészeti ág, amelyben együtt lépnek fel családok, ahol egy szám nemzedékről nemzedékre öröklődik. A bizalom, összetartás, áldozat, szeretet mind családi értékek, melyekre a cirkuszművészet is épül. Éppen ezért a Fővárosi Nagycirkusz számára kiemelkedően fontos a család és vele együtt a családi ünnepek is, és részt vesz a 2018-as családok éve programsorozatban.

Fotó: Urbán Ádám

Az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás vízi cirkuszban orosz kollégájával, Bakalkina Mariiával fellép a többszörös díjnyertes Axt Elizabeth is, aki szintén cirkuszi családból származik, szülei Axt László és Axt Lászlóné Eötvös Ibolya artistaművészek, akikkel gyerekként, tizenhárom éves korától szerepelt egy közös produkcióban. Rajtuk kívül a műsorban zsonglőrök, kardilluzionisták, légtornászok, gyorsöltözők, bohócok, fókák, kutyák, papagájok és erőemelőművészek adnak elő, de rajtuk kívül láthatunk lengőkötél-, gumiasztal-, handstand-, kínai rúd- és trapézszámot is. Mindehhez káprázatos fényshow és fülbemászó zene társul.

Fotó: Urbán Ádám

Emellett anyák napja alkalmából május 6-án, 10:30-kor az első előadás előtt a Fővárosi Nagycirkusz előtt fellépnek az artistacsaládok: Bóta Melinda drótkötélszámával, a Dosov-csoport erőemelőszámával, a Duo Funcoholics kínai rúdszámukkal, valamint Laura Urunova papagájaival, illetve Steven és Angela Pedersen két oroszlánfókájukkal, Scoobyval és Teddyvel!

Május 6-án 11 és 15 órakor kezdődnek az előadások.

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz